Jump to content

Recommended Posts

Kolejny temat, który mnie interesuje to... płaskurka. Podobno starożytna siostra orkiszu, praktycznie bez modyfikacji. Czy ktoś z Państwa korzystał z niej i na niej robił chlebek? Podobno ma duże właściwości odżywcze a przy tym orzechowy smak. ale muszę się przyznać, ze chleba jeszcze w domu nie robiłem i chciałbym wiedzieć, czy faktycznie wychodzi na niej pyszny chleb?

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16932-p%C5%82askurka-cudowna-m%C4%85ka/
Share on other sites

Na pytanie czy wychodzipyszny chleb sadze ze musisz sam ocenic bo tego na zdjeciu nie widac  a kazdy ma inny smak i inne gusta ...

:)

Edited by EAnna
  • 9 months later...

Pierwszy raz upiekłem chleb z mąki pełnoziarnistej z płaskurki. 

W porównaniu do orkiszowej (też pełnoziarnistej) w smaku również orzechowy posmak, lekka goryczka wyczuwalna ale chleb ciemniejszy.

Edited by miodosytnik

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.