Skocz do zawartości

Co z tą wątróbką?


paszeko

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

surowej
surowa to chyba eskimosi z wieloryba :D  
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Uwielbiam zaś wątróbkę cielęcą - jest prawie słodka i jem ją również na surowo...

 

Wątróbkę lubię pod każdą postacią.

Ostanio kupiłam cielęcą i dodałam do pasztetu, dla mnie jest za słodka i za bardzo maziowata, no ale to kwiestia gustu.

Najbardziej mi smakuję wieprzowa, lekko krwista...oczywiście z cebulką. :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wątróbkę drobiową siekamy nożem na miazgę, kawałki suchej bułki moczymy w mleku i odciskamy, dodajemy do wątróbki i mieszamy. Dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę, sól, pieprz jak mamy to trochę tego co się wytopiło z pieczeni. Taką masą możemy nadziewać drób lub upiec w foremce.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.