Alinka Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) W ramach akcji #zostańwdomu i na poprawę humoru zrobiłam sobieCzarnego FiutaA co? Kto mi zabroni? Bawię się Kalafiora też sobie ukisiłam.Połączenie Czarnego Fiuta z chrupiącym kiszonym kalafiorem,popicie soczkiem z tegoż, powiadam Wam, POEZJA No i jak by nie patrzył,pierwsza jestem.Jeszcze nikt Czarnego Fiuta z kalafiorem nie połączył Korzystałam z przepisów:1.wiszącego na stronie głównej na Kiszkę łódzką https://www.wedlinydomowe.pl/inne-wyroby-miesne/wyroby-regionalne/53-kiszka-lodzka-czarne2.z tego tematu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1996-czarne/?hl=czarne3. z kącika BazylWidzew...ten wykon był dla mnie inspiracją https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page-111Moje czarne to jest warjacja na temat.Skład surowcowy wg przepisu, przyprawy wg smaku.Soli dałam mniej, dodałam gałki i sporo cukru Edytowane 17 Marca 2020 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Marca 2020 Alinko... ...nie to żebym był czarny...To drugie zdjęcie to jak kiełbasa... z pandy :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Marca 2020 A cynamonu i goździka nie za mało ??? wygląda smakowicie.W moich okolicach dużo tego , ale często "licho" przyprawione. Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Marca 2020 o drugie zdjęcie to jak kiełbasa... z pandy Oj Karol [Dodano: 17 mar 2020 - 21:46]A cynamonu i goździka nie za mało ??? wygląda smakowicie.W moich okolicach dużo tego , ale często "licho" przyprawione.Cynamon dałam, o goździku nigdzie nie wyczytałamaczkolwiek korciło mnie, już go nawet do moździeża wrzuciłam.Zabrakło odwagi mi Pepuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Marca 2020 Alinka Czarne to przysmak mojej żony z dzieciństwa,jak bywała u ciotki w Piotrkowie,a i pamiętam fiuta z Krutyni twojego brata Wojtka był niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Marca 2020 Alinka Czarne to przysmak mojej żony z dzieciństwa,jak bywała u ciotki w Piotrkowie,a i pamiętam fiuta z Krutyni twojego brata Wojtka był niezły Pytałam go kiedyś o przepis.Niestety, on robi wszystko na smak, no i nie na słodko.Uważam, bo od dziecka takim się zajadałam,że cynamonu i cukru nie może w czarnym zabraknąć.Różnica między nami jest taka, że ja zrobiłam dla siebiea Wojtek robi to pod gusta klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Marca 2020 Fju, fju ...... Fiut niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Marca 2020 Alinka , a ten fiut to twardy czy miękki ??? Następnym razem dodaj goździk tak na próbę. Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Marca 2020 z kącika BazylWidzew...ten wykon był dla mnie inspiracją Alinka miło słyszeć że moje wyroby są dla kogoś inspiracją A czarne jak na pierwszy raz wygląda pięknie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Marca 2020 Alinka , a ten fiut to twardy czy miękki ??? Następnym razem dodaj goździk tak na próbę. Pepuś,jest niezbyt miękki i wystarczająco twardy. Masz niedaleko to możesz własnoręcznie sprawdzić.Goździka dodam następnym razem[Dodano: 18 mar 2020 - 18:15] z kącika BazylWidzew...ten wykon był dla mnie inspiracją Alinka miło słyszeć że moje wyroby są dla kogoś inspiracją A czarne jak na pierwszy raz wygląda pięknie Dzięki za dobre słowo Bazylku.Przymierzałam się do niego od dawna, Twój wpis mnie w końcu zmobilizował. Ponieważ nie do końca jestem zadowolona, będę dalej "szukać" smaku dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Marca 2020 (edytowane) Ponieważ nie do końca jestem zadowolona, będę dalej "szukać" smaku dzieciństwa Ja już znalazłem No może gałki bym dał 1g, ale dałem tyle ile miałem Edytowane 18 Marca 2020 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Marca 2020 Soli dałam mniej, dodałam gałki i sporo cukru Pomyślałam, że to jakieś nieporozumienie, a jednak nie Uważam, bo od dziecka takim się zajadałam, że cynamonu i cukru nie może w czarnym zabraknąć. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Marca 2020 Oj Alinka ,posypią się niebawem posty typu czarny fiut Alinki wg Alinki I kto z tego będzie mądry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Marca 2020 Oj Alinka ,posypią się niebawem posty typu czarny fiut Alinki wg Alinki I kto z tego będzie mądry ? No i co ja mam Ci napisać Seba? będzie co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.