Skocz do zawartości

Oferta maszynek do mięsa ALFA firmy FPHU Robert Ptak


Maxell

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W nawiązaniu do wcześniejszej korespondencji przesyłam Panu zdjęcia maszynek do Mięsa ALFA w celu zamieszczenia na forum wedlinydomowe.pl
 
Opis do maszynek:
FPHU Robert Ptak jest jedynym producentem oryginalnych żeliwnych maszynek do mięsa ALFA. Maszynki produkowane są 100% w Polsce.
Maszynki są cynowane we własnej cynowni zgodnie ze wszystkimi wymogami technologicznymi, co gwarantuje trwałość i niezawodną jakość
produktów. Produkujemy maszynki stołowe w rozmiarach 5, 8, 10 oraz maszynki montowane na łapach do blatu w rozmiarach 12, 22, 32.
Maszynki 32 produkujemy w dwóch wersjach, z niskim i wysokim kielichem. Do maszynki z wysokim kielichem dostępna jest także taca podawcza.
 
Oferujemy kompletne akcesoria i części zamienne do wszystkich produkowanych przez nas maszynek, tj. sitka, ślimaki (także z przedłużanym wałkiem
do montażu z silnikiem elektrycznym), śruby, tulejki, tace itp. Kupując naszą maszynkę uzyskujecie Państwo pełną ochronę gwarancyjną i serwis 
pogwarancyjny.
 
Dla użytkowników forum wedlinydomowe.pl specjalne promocje. Przy zamawianiu prosimy o powołanie się na „forum wędliny domowe” 
Zakupić można składając zamówienie na maila oraz telefonicznie. Aktualne ceny - kontakt telefoniczny.
 
 
Pełna oferta produktów na naszej stronie internetowej: www.ptak-odlewy.eu
tel. 605 330 392
 
post-39694-0-92736300-1585669210_thumb.jpg
post-39694-0-01080000-1585669216_thumb.jpg
post-39694-0-74539500-1585669221_thumb.jpg
post-39694-0-26200700-1585669228_thumb.jpg
post-39694-0-04503300-1585669234_thumb.jpg
post-39694-0-14774000-1585669239_thumb.jpg
post-39694-0-27930100-1585669244_thumb.jpg
 


 
Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zainteresował mnie ten.... napychacz :D  producent podaje....

 

  • Napychacz stosowany jest do domowego wyrobu wędlin z mięsa uprzednio zmielonego. Pozwala na komfortowe napychanie rozdrobnionej masy mięsnej do flaka. Stosowany przy wyrobie pasztetowej, kaszanki itp.
  • Końcówki napychacza dostępne w trzech grubościach.
  • gwarantujemy dostępność części eksploatacyjnych.

 

Czy ktoś ma, a może miał taki napychacz i może coś na jego temat powiedzieć ?

Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-)

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy ktoś ma, a może miał taki napychacz i może coś na jego temat powiedzieć ?

 

 

Mnie się wydaje że ten napychacz był stosowany w latach ,    kiedy  nadziewarki nie były tak powszechne jak dzisiaj  ,  albo ich w Polsce prawie nie było .  Uważam że lepiej się nadziewało takim napychaczem ,l  niż samemu ręczną maszynką np . 8-ką

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ktoś gdzieś kiedyś na forum pisał coś o tym napychaczu kolankowym, nie wiem czy nie Papcio ale nie mam pewności. Opinia nie była zbyt pozytywna, ale zdaje się że produkt był chiński i niezbyt dobrej jakości, generalnie napychanie szło słabo, masa uciekała bokami i w końcu maszyna się rozpadła. Ale może to właśnie kwestia jakości i ten będzie się lepiej spisywał?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja używam tego napychacza. Kupiłem go ponad 15 lat temu. Wtedy był produkowany jeszcze przez EMA-Blachownia w większości na rynek amerykański. Jak mnie informował sprzedawca, tam stosowali go powszechnie w chatach myśliwskich do produkcji wędlin z dziczyzny. Ja używałem go zawsze do wyrobu kaszanki. Sprawdza się tutaj idealnie. Odnosząc się do posta @MateuszP nie potwierdzam opinii, co do jakości napychacza. Najprawdopodobniej tamten napychacz, o którym pisał Mateusz był wykonany ze ZnAl i wyprodukowany w Chinach. Napychacz, o którym ja piszę jest wykonany w całości z żeliwa, a "tłok" czy popychacz (nie wiem jak to nazwać :) ) ma uszczelkę chyba z silikonu i to zabezpiecza dodatkowo przed uciekaniem masy. Całość jest solidnie wykonana, masywna i w moim typowo domowym zastosowaniu sprawdza się idealnie. Fajne jest to, że można przy napełnianiu flaka dawać konkretnie zadane porcje masy i napełnianie idzie płynnie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.