Marcin saszeta Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Witam mam pytanie odnośnie czasu,czy jeśli udka z kurczaka po parzeniu maja wisieć około 17 godzin to czy mige wysłużyć ten czas a jak tak to jak Max bo już mam gotowe udka a nie zdążę odpalić wędzarni szybciej niż jutro o 16 prosze o w miare szybka odp,czy no po tych 17 godzinkach mige je wstawić do lodówki do czasu wędzenia?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 A po co maja wisieć 17 h?.Gdzie to wyczytałeś.?Jak wystygną to do lodówki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Marcin tylko wyciągnij te uda wcześniej z lodówki przed wędzeniem aby "złapały" trochę temp. otoczenia. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesław_52 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Października 2020 Witam i pozdrawiam Całą Wędzarniczą Brać.Przez przypadek znalazłem to forum, szukając odpowiedzi na interesujący mnie temat.Po zalogowaniu przeszukałem co niektóre tematy nie znalazłem odpowiedzi nawet po wpisaniu do wyszukiwarki. Wobec powyższego postanowiłem zapytać Was o następujący problem.Od jakiegoś czasu zajmuję się wyrobami własnych wędlin i mięs. Jestem w miarę zorientowany co do wyrobów w słoikach, ale ostatnio kupiłem szynkowar i mam problemy z temperaturami.Czy są jakieś "widełki" stosowania temperatur parzenia dla poszczególnych mięs? Domyślam się, że jeśli temperatury będą za niskie to wyrób będzie niedoparzony i bardziej surowy. A czym będzie skutkowało przekroczenie zalecanych temperatur i czasu parzenia?Wszyscy zalecają przestrzeganie temperatur, stąd to pytanie.Z wyrazami szacunkuWiesław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Października 2020 @Wiesław_52 znajdziesz wszystko w tych tematach:https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/20-wyroby-z-szynkowarki/ Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMKa Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Lutego 2021 Nie wdając się w szczegóły, zostałem obdarowany przednią ćwiartką prawdziwie zagrodowej świnki. Rozebrałem, prawie wszystko zagospodarowałem, ale została połowa głowy.Nigdy nie robiłem salcesonu i nadarza się moment że trzeba zacząć. Przed parzeniem głowy na salceson, mam dylemat natury higienicznej. Włosy opalone, uszy odcięte wyczyszczone, a co z zębami, przelać wrzątkiem i do gara, czy - no właśnie co ?Zawsze widziałem wygotowane szczęki z zębami. Na surowo nie wygląda to apetycznie - na pewno nie myła zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Lutego 2021 Ja z tego powodu sciagam maske i gotuje bez kosci. A do tego jeszcze to oko Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Lutego 2021 Ja z tego powodu sciagam maske i gotuje bez kosci. A do tego jeszcze to oko Oko jest najsmaczniejsze Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Lutego 2021 Wyjmij oczy i do gara.3,5 h w 90C. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 25 Lutego 2021 na pewno nie myła zębów Możesz je umyć sodą i szczoteczką.Niemniej nie wygotowuję np. całych głów dzików, ponieważ mimo tego mycia zębów mocno waniają.Szczęki możesz odrąbać a wygotowywać pozostałe kości czaszki. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) Droga Aniu.Mycie zębów owszem jest wskazane,ale nie w tym przypadku.Przerost formy nad treścią.Zobaczcie sobie nasz filmik na youtube. Edytowane 25 Lutego 2021 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMKa Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Lutego 2021 Dzieki za info Mam czas do myślenia, bo głowa wylądowała w zamrażarce, Puki co przeglądam przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.