Jump to content

Twarda skórka (jelito) po wędzeniu


Adzius1986

Recommended Posts

Bo przedobrzyłeś = przesuszyłeś  

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Link to comment
Share on other sites

Niektóre jelita mogą być pancerne.Domniemam ,że nic nie zmieniłeś w swojej technice wędzenia?.

Edited by arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Link to comment
Share on other sites

U mnie to samo z tym ze 8 letniego doświadczenia nie mam, a kiełbase robiłem 4 razy i jelito twarde. Nie jest aż tak twarde że nie idzie ugryźć, ale miałem do czynienia ze swojską kiełbasą i to nie jest to. Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.

Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.

Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić.

 Sam zobaczysz i ocenisz różnicę.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
Share on other sites

 

Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.

Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.

Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić.

Sam zobaczysz i ocenisz różnicę.

Dziękuje za informacje nastepny razem tak zrobie.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.