Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Twarda skórka (jelito) po wędzeniu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adzius1986

Adzius1986

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 5 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 05 kwi 2020 - 19:28

Moi drodzy wędzę już z 8 lat. Od kilku moich wędzeń skórka kiełbasy po wędzeniu jest bardzo twarda. Dlaczego?



#2 TOSHIBA

TOSHIBA

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2913 postów
  • MiejscowośćZürich / Poznań

Napisano 05 kwi 2020 - 19:38

Bo przedobrzyłeś = przesuszyłeś  



#3 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 12337 postów

Napisano 05 kwi 2020 - 19:39

Niektóre jelita mogą być pancerne.Domniemam ,że nic nie zmieniłeś w swojej technice wędzenia?.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 05 kwi 2020 - 19:40


#4 Szym-on

Szym-on

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 33 postów
  • MiejscowośćBielsko Biała

Napisano 10 kwi 2020 - 19:56

U mnie to samo z tym ze 8 letniego doświadczenia nie mam, a kiełbase robiłem 4 razy i jelito twarde. Nie jest aż tak twarde że nie idzie ugryźć, ale miałem do czynienia ze swojską kiełbasą i to nie jest to. Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.

#5 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10570 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 10 kwi 2020 - 20:52

Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.

Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.

Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić.

 Sam zobaczysz i ocenisz różnicę.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#6 Szym-on

Szym-on

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 33 postów
  • MiejscowośćBielsko Biała

Napisano 10 kwi 2020 - 21:02

Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.

Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.
Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić.
Sam zobaczysz i ocenisz różnicę.
Dziękuje za informacje nastepny razem tak zrobie.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych