Skocz do zawartości

Nadziewarka Hendi


norwegia2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was serdecznie,

 

Mam prośbe o radę ,, jestem przed zakupem nadziewarki i mam dylemat która z tych dwóch jest lepsza..czy ta z pod linku 

1.https://www.hendi.pl/nadziewarka-do-kielbas-pionowa-5-l-kod-282458

czy ta

2.https://www.hendi.pl/nadziewarka-do-kielbas-profi-line-pionowa-5-litrow-kod-282588

 

Różnią się ceną więc pewnie jest coś na rzeczy..

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam i dużo zdrowia Wam szystkim życzę

 

Jacek

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli wybór jest tylko z tych dwóch, to ja bym brał ta drugą, cała z nierdzewki, lejki też.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Linków nie przeglądałem. Ale wpisy sa jednoznaczne. Jak dka siebie wybierałem. I miałem dylemat Bagna poradził bierz cała nierdzewkę. I miał rację. Riznica ceny jedno spotkanie z kumplami.
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję bardzo za sugestie.. moja decyzja tak jak sugerowaliście ..druga zamówiona na stronie https://active-company.pl/  , dużo tam przecen..a musze Wam napisac że na stronie Hendi brak tych nadziewarek jak i w dwoch innych firmach zajmujących się sprzedażą wyposażenia gastronomii... pewnie idą świeta.. i ludziska robia wyroby...teraz czekam na dostawę..

Jeszcze raz dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji 

Pozdrawiam

Jacek

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję bardzo za sugestie.. moja decyzja tak jak sugerowaliście ..druga zamówiona na stronie https://active-company.pl/  , dużo tam przecen..a musze Wam napisac że na stronie Hendi brak tych nadziewarek jak i w dwoch innych firmach zajmujących się sprzedażą wyposażenia gastronomii... pewnie idą świeta.. i ludziska robia wyroby...teraz czekam na dostawę..

Jeszcze raz dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji 

Pozdrawiam

Jacek

Nie tyle święta, ograniczenia w imporcie z Chin

Romk
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Dziękuję bardzo za sugestie.. moja decyzja tak jak sugerowaliście ..druga zamówiona na stronie https://active-company.pl/  , dużo tam przecen..a musze Wam napisac że na stronie Hendi brak tych nadziewarek jak i w dwoch innych firmach zajmujących się sprzedażą wyposażenia gastronomii... pewnie idą świeta.. i ludziska robia wyroby...teraz czekam na dostawę..

Jeszcze raz dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji 

Pozdrawiam

Jacek

Nie tyle święta, ograniczenia w imporcie z Chin

 

Mam nadzieję że jakość nie gorsza niż zapewniają :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Podpinam się do tematu, Zamierzam zakupić nadziewarkę i moje pytanie brzmi co wybrać bo wpadły mi dwie nadziewarki godne uwagi jedna firmy hendi profi line i Royal catering modele podobne ale proszę o opinie którą wybrać w grę wchodzi ta 7 litrowa tylko zastanawiam się czy poziomą czy pionowa wybrać za opinię będę wdzięczny ps. wyrób ok. 60kg kiełbasy i 10 kg kaszanki dwa razy na mięsąc  

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

60kg kiełbasy i 10 kg kaszanki dwa razy na mięsąc

przy takich ilościach lepsza taka https://mmgastro.pl/produkt/szczegoly/31063,nadziewarka-do-kielbas-pionowa?utm_source=CENEO&utm_medium=cpc&utm_campaign=CENEO_OFERTY_POLECANE

Wszystko fajnie tylko skupił bym się na poziomej bo w pionowej zostaje farszu w tym kolanku w poziomej lejek jest nakręcany bezpośrednio na cylinder ale to tylko moje zdanie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miałem okazję popracować na tej Hendi. Co prawda 5 kg. Sprzęt zacny. Jednak zadziwia brak propozycji producenta w kwestii stabilności. Trzeba sobie przykręcić sciskiem stolarskim lub drugą osoba musi przytrzymywać. W większych modelach a więc i wyższych ten problem zapewne się nasila.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trzeba sobie przykręcić sciskiem stolarskim
Najskuteczniejsza metoda :thumbsup:  dwa ściski i stabilnie 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pionowa jest dużo praktyczniejsza, czasami do poziomej może się okazać za mała kuchnia . Ja mam pionowa kolega miał poziomą, jak popracował na mojej to teraz pozioma leży i łapie kurz bo kupił pionową .

 

Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka

Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam dwie pionowe jedna jeszcze nie rozpakowana????????

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czym się różnią nadziewarki hendi i Royal Catering budowa podobna pomóżcie przy wyborze bo wybrałem poziomą 7 l argumenty były takie że w pionowej zostaje farsz w tym kolanku korba w górze przy nadziewaniu ręka w dość niewygodnej pozycji.

Edytowane przez Mariusz26
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

korba w górze przy nadziewaniu ręka w dość niewygodnej pozycji.

Przede wszystkim korba z boku to nieprzemyślana konstrukcja, bo albo masz ją przed nosem albo "za" nadziewarką. Najlepsze nadziewarki to takie, które mają korbę z tyłu. A jak za wysoko, to trzeba na niskim stole robić albo stanąć na ryczce.  ;)

Kiedyś kupiłem od @miro nadziewarkę, tam konstruktor zrobił możliwość ustawienia korby w trzech pozycjach. Używam ją do tej pory.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10587-mój-sprzęt-do-wyrobów/?p=381807

Mam też inną porządną kupioną dwa lata temu:

post-55133-0-66019500-1609675337_thumb.jpg

 

A poza tym nadziewarki o które pytasz niczym się nie różnią, są tak samo średnie. 

[Dodano: 03 sty 2021 - 13:29]

W trzeciej minucie widać, że nawet nasz Mistrz DZIADEK nie miał łatwo.  :)

[Dodano: 03 sty 2021 - 13:39]

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A samemu łatwo nadziewać tą nadziewarką z korbą z tyłu? 

Przede wszystkim.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.