Jump to content

Recommended Posts

Proszę w tym temacie komentować naszą Filmową Akademię Wędzarniczej Braci (taki tytuł będzie miał docelowo dział poświęcony filmom technologicznym) oraz zadawać pytania związane z filmami.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zwracam się do Was z prośbą o subskrybowanie naszego kanału na YouTube (kanał: Wędzarnicza Brać), lajkowanie, polubienia itp., co pozwoli w szybkim tempie podnieść mu rangę, a to z kolei, ułatwi dotarcie do większej rzeszy osób zainteresowanych domową produkcją mięsną. Propagujcie i linkujcie nasz kanał gdzie tylko się da.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Ja napiszę tak.Drodi ZAJĄCZKU wielkie podziękowanie za prezent w tym trudnym dla nas okresie!To jest ogrom wiedzy i wspaniale filmiki.Brawo MIREK!
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.

Nareszcie materiały podawane przez ludzi z pełną kompetencją, a nie "Wujków Dobra Rada" czy "Praktyka u Praktyka", od których aż gęsto w internecie, o "fachoffcach" od wędzarni i wędzenia, nie wspomnę. Brawo "Szefie", czekaliśmy na to, tak trzymać :thumbsup::clap: !!!

To nie moja zasługa. Niebawem podziękuję tutaj wszystkim tym, dzięki którym możemy zobaczyć fachową obróbkę mięsa w warunkach domowych. Specjaliści z resortu rolnictwa ocenili te filmy jako najbardziej fachowe z tych, które dotyczą domowej technologii mięsa. Mam nadzieję, że dzięki nim wyeliminujemy z internetu wszystkich partaczy, uważających się za specjalistów w produkcji wyrobów domowych oraz za technologów mięsa. :D

Ten w okularach to ja - Dziadek.  Wiele osób zna mnie z kursów,  Nie szkolony w aktorstwie co umiem to starałem się pokazać  Filmowanie na żywo nie było poprawek i upiększeń

Edited by DZIADEK
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Ten w okularach to ja - Dziadek. 

No i wreszcie mogłem Cie poznać / zobaczyć  :)

Bo Twoje  ręce znam z foto od wielu lat  :)

Zdania nie zmieniam o Tobie - to co Maxell już wycenzurowal  

Cierpliwość, mniej mówić/pisać / bo to Ci nie wychodzi /  a więcej pokazywać bo w tym jesteś Mistrzem, fach widać po operowaniu nożykiem  :clap:  :clap:  :clap:

A Fachowiec to nie polityk, rzadko kiedy jest dobrym mówca , nie musi, bo moze to zawsze i wszędzie udowodnić

To tak jak duży groźny pies, nie musi szczękać, aby inni okazali mu szacunek  :thumbsup:  :thumbsup:

I nie dawaj sie tak Bagno  :D  :facepalm: wchodzić w zdanie ciągle 

Edited by TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

cytat  -  I nie dawaj sie tak Bagno  :D  :facepalm: wchodzić w zdanie ciągle.

To nie było wchodzenie w zdanie, a jak najlepsze uzupełnianie danej czynności..Andrzej jest mistrzem i dzięki niemu mamy te filmy. Ja tylko byłem pomocnikiem.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
To nie było wchodzenie w zdanie

Z pozycji widz - czyli mojej - to tak wyglądało, często gesto Andrzej przerywał Tobie 

Ja nie pisze o okolicznościach i przyczynach tego, tylko o moich odczuciach podczas oglądania.

Nie jest to nic negatywnego, po prostu fakt  :laugh:  :)

PS

Ale jak popychałeś mięso palcami, to mi ciarki po plecach przeszły  :laugh:  :laugh:  

Wiele lat temu popychałem mięso łyżeczką, i nagle mi ja złapało, nie zdążyłem wyłączy zelmera, wkręciło ja calą, foto umieściłem wtedy na Forum 

Może dlatego jestem na tym punkcie wyczulony  :D

Edited by TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

W remake'u serialu zostanie na to zwrócona szczególna uwaga. ;)

Prosba do Maxella, wiem ze  mnie "nie" do końca lubisz, ale możesz mniej filmików załączać??  :D  :D  :D  :D

Normalnie tylko siedzę przy kompie i oglądam, a chciałem iść na motor trochę  :laugh:  :laugh:  :clap:  :clap:  :thumbsup:  :thumbsup:

Edited by TOSHIBA

Albert Einstein

自製煙熏肉

Na Twoją prośbę, by Ci umożliwić pójście na "motór", kończę wklejki.

Was tylko proszę o subskrybowanie kanału i lajkowanie filmów. Musimy jak najszybciej wejść na samą górę, by usunąć dziadostwo z netu.

Na Twoją prośbę, by Ci umożliwić pójście na "motór", kończę wklejki.

Żartowałem  :hmm:  :)

Edited by TOSHIBA

Albert Einstein

自製煙熏肉

Super ,filmy jak dla mnie sa naprawde wielka skarbnica , szczegolnie te o wolowinie.  Wielkie dzieki  :)

A Dziadek to zaden dziadek  :tongue:  :)

Zapewne nie tylko mi było dane poznać obu Panów , Kolegów Bagno i DZIADKA. :clap: 

Jestem Wam bardzo wdzięczna za duży wkład w realizacji materiału i przekazanie tak ogromnej wiedzy , z której będziemy mogli skorzystać, a Ci, którzy błądzili po sieci internetowej będą mogli poznać od fachowej strony sztukę produkcji  domowych wyrobów. 

Obaj Panowie jesteście wielkim autorytetem dla Wędzarniczej Braci i cieszę się że jesteście z Nami  :clap:  :clap:  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Świetna robota ale czy można przed każdym odcinkiem dodać intro wraz z tekstem i głosem który widza zaraz przekieruje na forum.?

Poza tym można w niektőrych odcinkach uwidocznić w formie tekstu skład przypraw i dodatków na 1 kg wyrobu..

Bedzie to bardzo potrzebne mniej doświadczonym..

I jeszcze coś, jeśli nasi Aktorzy robią jakiś wyrób to na końcu odcinka powinna byc dokonana prezentacja gotowca a nie gdzieś w innych odcinkach..

Na końcu filmiku znowu intro z zaproszeniem na strone i kilka forumowych fotek naszych wyrobów. .

????????????

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

Świetna robota ale czy można przed każdym odcinkiem dodać intro wraz z tekstem i głosem który widza zaraz przekieruje na forum.? Poza tym można w niektőrych odcinkach uwidocznić w formie tekstu skład przypraw i dodatków na 1 kg wyrobu.. Bedzie to bardzo potrzebne mniej doświadczonym.. I jeszcze coś, jeśli nasi Aktorzy robią jakiś wyrób to na końcu odcinka powinna byc dokonana prezentacja gotowca a nie gdzieś w innych odcinkach.. Na końcu filmiku znowu intro z zaproszeniem na strone i kilka forumowych fotek naszych wyrobów. .

Kilka osób i robota na miesiąc.

Każdy film umieszczony jest w osobnym temacie. Na kanale zmienię podlinkowanie dopiero jutro, gdyż właśnie kończę porządki tutaj.

W związku z tym, że jeden wykład obejmuje jeden rodzaj wyrobów, nie ma najmniejszego sensu robienia prezentacji na każdym filmie osobno.

I najważniejsze: te filmy sa już wyprodukowane i nie ma możliwości robienia do nich wrzutek. Nawet gdyby były, jest coś takiego jak umowa licencyjna. ;)

Po to umieściłem każdy filmik w osobnym temacie, aby można było uzupełniająco dodać np. kilka innych sprawdzonych przepisów, jakiś związany filmik itp.

Cholerne licencje Mirek..

Czyli tych materiałów nie mozna obcinac, sklejać i zmieniać..

Bedzie jeszcze czas gdy bedą Filmy tylko Wędzarniczej Braci. ????????????

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

Nie można nic z nimi robić. Ja myślę, że te filmy, ogrom wiedzy na forum, kursy w SDM, to wystarczający zasób materiału dla osób zajmujących się domową technologią mięsa. Poza tym, cały czas forum uzupełniane jest o najnowsze wiadomości, a prowadzone dyskusje (nie wszystkie :D ) są unikatową skarbnicą doświadczeń.

No i nie zapominajmy, że nie można spocząć na laurach. Przed nami nowe, nie mniej znaczące dla WB wyzwania, ot, choćby sprawa dokumentacji technicznej wędzarni domowej, doposażenie szkoły itp. ;)