Maxell Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Kanał na YT: Wędzarnicza Brać. https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos Odcinek 5. Azotyn sodu vs saletra - zasady działania: Opis filmu:Bardzo szczegółowe wyjaśnienie różnic pomiędzy peklosolą , a saletrą. Omówienie przemian zachodzących w mięsie po kontakcie z każdą z wymienionych substancji. Bezpieczeństwo stosowania azotynu i azotanu. Edytowane 8 Marca 2021 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotool Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Lipca 2021 Witam serdecznie! Na wstępie chciałbym pogratulować świetnej serii, dzięki której trafiłem na tę stronę i forum. Na filmie, w 3:39 jest powiedziane, że na stronie można znaleźć szczegółowe wyjaśnienie tematu.Próbowałem znaleźć takie informacje korzystając z opcji Szukaj, ale bezskutecznie.Czy mógłbym prosić o nakierowanie w odpowiednie miejsce, gdzie jest ten temat rozwinięty? Prawdę powiedziawszy, mam zerowe doświadczenie w wyrobie wędlin, choć coraz bardziej przymierzam się do wykonania własnych wyrobów.W tym celu chciałbym zgłębić jak najwięcej wiedzy z zakresu technologii i procesów zachodzących w trakcie wyrobu wędlin, bo wydaje mi się, że zrozumienie tego znacząco ułatwi wyrób wędlin w domowym zaciszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Lipca 2021 https://wedlinydomowe.pl/peklowanie/azotany-i-azotyny Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.