Jump to content

Recommended Posts

Kanał na YT: Wędzarnicza Brać.  https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos

 

 

Odcinek 8. Peklowanie na sucho i nastrzykiwanie solanką:

 

 

Opis filmu:

Bardzo dokładny pokaz peklowania i solenia poszczególnych klas surowców na kiełbasy. Zasady i zasadność nastrzyku surowców solanką.

 

Edited by Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

  • 5 years later...
7 godzin temu, mario21 napisał(a):

A jak przechowywać te nastrzyknięte mięso? W solance czy już luzem?

Nastrzykiwanie mięsa jest elementem peklowania. Nastrzyknięty element pozostaje w solance.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.