Maxell Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Kanał na YT: Wędzarnicza Brać. https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos Odcinek 5. Obróbka termiczna i prezentacja wyrobów: Opis filmu:Zasady obróbki termicznej uwędzonych surowców: czasy parzenia, temperatury, sposoby studzenia i przechowywania. Omówienie wyrobów powstałych w czasie trwania programu. Edytowane 8 Marca 2021 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosenka Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 WitamFilmy jak najbardziej pomocne to sie chwali. Jedno pytanie w jakiej temperaturze i jak długo było wędzone mięsko na filmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Wędzonki wędzone były w temperaturze 45-55 i chwilowo 60 st C. Czas wędzenia trudno podać ponieważ wędzono na kolor. nie na czas. Można przyjąć że około 3-3,5 godz. Czas wędzenia może być różny, zależnie od wilgotności wędzonek wkładanych do wędzarni. Ja stosuję metodę w końcowym procesie wędzenia, podwyższenie temperatury do 85 st przez 15 min.co przyczynia się do wyrównania koloru w miejscach mniej uwędzonych . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Dzięki DZIADKU za odpowiedź. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Lipca 2021 Dziadku jakiej pojemności jest ten garnek prezentowany w filmie? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zamiast Dziadka.Pojemność garnka 100l Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Lipca 2021 Dziękuję kol.Bagno Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matusz Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Czy po wędzeniu można od razu wkładać wędzonki do parzenia, czy muszą najpierw "odczekać" trochę? Ja wsadziłem właśnie prosto z wędzarni i jakoś zbladły mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Kolor dojdzie po parzeniu. Wrzucaj do parzenia od razu po wyjęciu z wędzarni. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matusz Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Hej, dzięki za szybką odpowiedź.No chodzi właśnie o to że wrzuciłem i mocno zbladły - nie wiem czy to właśnie nie wina tego, że za szybko je wrzuciłem do parzenia. Spójrzcie na zdjęcie: na górze sparzone, na dole jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Wszystko prawidłowo, także możesz być spokojny. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matusz Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.