Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Odcinek 5. Nadziewanie kiełbas cienkich, flokowanie:


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 29531 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 12 kwi 2020 - 11:19

Kanał na YT: Wędzarnicza Brać.  https://www.youtube....TdjDgSSQ/videos

 

 

Odcinek 5. Nadziewanie kiełbas cienkich, flokowanie:

 

 

Opis filmu:

Nadziewanie kiełbas za pomocą maszynki do mielenia mięsa oraz nadziewarki - różnice wynikające z użycia obu metod. Sposoby wiązania kiełbas cienkich. Szczegółowy pokaz flokowania jelit wołowych.


Użytkownik Maxell edytował ten post 26 kwi 2020 - 11:15


#2 quadro555

quadro555

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 203 postów
  • MiejscowośćGoleniów

Napisano 18 kwi 2020 - 22:02

No nareszcie zobaczyłem jak się zawija osłonki na patyczki. Pytanie za kilka punktów, mogą być wykałaczki czy lepiej pociąć patyczki do szaszłyków?



#3 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 29531 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 18 kwi 2020 - 22:07

Patyczki nie powinny mieć ostrych końców, gdyż kaleczą batony.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych