Jump to content

Recommended Posts

Kanał na YT: Wędzarnicza Brać.  https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos

 

 

Odcinek 5. Kaszanki:

 

 

Opis filmu:

Sposób wyrobu kaszanki z użyciem krwi suszonej. Dodawanie kaszy, przyprawianie, nadziewanie w jelita naturalne, parzenie, studzenie.

Edited by Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17177-odcinek-5-kaszanki/
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Andrzeju, jeden z naszych widzów wychwycił małe przejęzyczenie do jakiego doszło w trakcie omawiania dodatku suszonej krwi. Podano, że na 10 kg wsadu daje się 15 do 20 g suszonej krwi. Sprostuj tutaj temat. Ja wyjaśniłem przejęzyczeniem spowodowanym tremą "filmową". :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17177-odcinek-5-kaszanki/#findComment-664791
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.