Maxell Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Kanał na YT: Wędzarnicza Brać. https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos Odcinek 2. Peklowanie: Opis filmu:Szczegółowe omówienie sposobu peklowania surowców na wyroby konserwowe. Nacisk na zagadnienia związane z bezpieczeństwem bakteriologicznym konserw. Edytowane 8 Marca 2021 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miotelka67 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Grudnia 2022 ile dni słonina do słoika ma się solić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Może być solona bezpośrednio przed włożeniem do puszek czy słojów. Podczas sterylizacji, czy pasteryzacji i tak nastąpi jej ostateczne dosolenie.Dodam, że dla bezpieczeństwa, dobrze jest użyć w tym wypadku peklosoli, choć z zasady nie jest ona stosowana przy zasalaniu tłuszczów. Edytowane 18 Grudnia 2022 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.