Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Odcinek 5. Mortadela:


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 29869 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 12 kwi 2020 - 18:30

Kanał na YT: Wędzarnicza Brać.  https://www.youtube....TdjDgSSQ/videos

 

 

Odcinek 5. Mortadela:

 

 

Opis filmu:

Szczegółowo zobrazowany proces wykonania wędliny drobno rozdrobnionej, ostatecznie zamkniętej w słoiku. Dobór składników, rozdrabnianie, mieszanie i dozowanie dodatków, napełnianie słoików, obróbka termiczna.

 


Użytkownik Maxell edytował ten post 26 kwi 2020 - 11:23


#2 justycja

justycja

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • MiejscowośćSowlany

Napisano 01 lip 2020 - 22:56

Jaka jest proporcja przypraw do tej mortadeli?



#3 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1658 postów

Napisano 01 lip 2020 - 23:02

 

Przyprawy:

- cukier 2 g/1 kg                                                                      

- pieprz 2 g                                                                                      

- gałka 0.5 g                                                                   

- imbir 0,3 g                                                                   

- papryka słodka 0.3 g                                                        

Woda 30 % całości wsadu                                                

Mleko w proszku 3% całości masy tj. 30 g/kg           

Mąka ziemn. 1% całości masy tj. 10 g/kg                    





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych