Maxell Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Kanał na YT: Wędzarnicza Brać. https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos Odcinek 5. Mielonka z otoczką z galarety: Opis filmu:Szczegółowo zobrazowany proces wykonania mielonki w prasce z użyciem sztucznej osłonki barierowej. Przygotowanie roztworu żelatyny. Mieszanie, przyprawianie, napełnianie i obróbka termiczna. Edytowane 8 Marca 2021 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Na YT pod tym filmem padło pytanie: "Rozpuszczona żelatyna była gorąca gdy wlewano do farszu. Nie pogorszy to właściwości wiążących masy mięsnej ?" Andrzeju odpowiedz na nie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 W trakcie rozpuszczania (mieszania) żelatyny w gorącej wodzie nastąpiło częściowe ostudzenie roztworu.Ponadto w trakcie delikatnego wlewania do farszu mięsnego ( po ściankach naczynia) następuje studzenie roztworu.Należy zadać sobie pytanie: ile roztworu i w jakiej temperaturze należy dodać do farszu o temperaturze np 15 C aby końcowa temp. otrzymanego farszu wynosiła np 35 C?Reasumując wlany roztwór żelatyny nie wpłynął na pogorszenie właściwości wiążących masy mięsnej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 I drugie pytanie odnośnie tego samego filmu: Rozumiem, że taką masę jak na filmie, mogę wrzucić do szynkowaru? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forestmen Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Rozumiem, że taką masę jak na filmie, mogę wrzucić do szynkowaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Rozumiem, że taką masę jak na filmie, mogę wrzucić do szynkowaru? Tak. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedronek Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Witam serdecznie. Czy należy obracać foremka podczas studzenia jej w lodówce, w celu uzyskania równomiernej otoczki, czy robi się ona samoistnie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Należy obracać bo inaczej nie będzie równomiernie rozłożona. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedronek Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Grudnia 2020 A według jakiej receptury robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Grudnia 2020 A według jakiej receptury robiliście? Wróć do pierwszego postu tego wątku. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekgorlice Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Witam. Na jakim sitku jest to mielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.