jimbeam Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Co zrobić z pigwowcem z nalewki? Najpierw był w spirytusie (ok 70%), później w cukrze i na koniec w wódce 40%. Chciałbym zrobić konfiturę, może ktoś z Ekipy ma sprawdzony przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Ja owoce po nalewkach do ciast dodaję Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimbeam Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Ja owoce po nalewkach do ciast dodaję Przy pigwowcu chyba nie przejdzie, wyczuwalne taniny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Chciałbym zrobić konfiturę, To ją zrób. Jest bardzo dobra, muszą jednak być wycięte gniazda nasienne i łuseczki.Osobiście robię mus i przechowuję w lodówce.Wymieszany z bitą śmietanką jest pysznym, "pijanym" deserem.Wykorzystuję też do mięsa, do marynaty oraz do żeberek wp. lub z dzika. Na słodko - do smarowania dolnego blatu tortowego. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Przy pigwowcu chyba nie przejdzie, wyczuwalne taniny . Pigwy akurat nie dawałem i tak jak napisałeś. W cieście pewnie też byłaby twarda. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Przy pigwowcu Dodaj 10-20% jabłek - najlepiej kwaśnych Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimbeam Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 No ok ale dajcie jakiś działający przepis. Chciałbym użyć miodu i zwykłej/czerwonej cebuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Zalać gorącą wodą. Następnie pod prasę wycisnąć i wyrzucić. Otrzymany "sok" dodać do nalewki. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Kazik55 Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimbeam Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zalać gorącą wodą. Następnie pod prasę wycisnąć i wyrzucić. Otrzymany "sok" dodać do nalewki.Nie da rady, nalewka już skupażowana i odstawiona. Poza tym prasy nie mam - jakoś nie wpadłem na to aby kupić Xp. Chcę trzymać się założeń i zrobić konfiturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 A może te owoce zmielić .Tylko co dalej to już nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Przepis na konfiturę z ponalewkowych owoców naszego kolegi ChefPaula, z jego blogaKONFITURA Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.