Kazik55 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Tak siedzę, siedzę no i chyba myślę, a ponadto jestem zbyt leniwy aby biegać po cały forum i wyszukiwać dany przepis, dlatego też proponuję założy temat standaryzacja naszych wyrobów dla początkujących lub podobny. W tym temacie była by ograniczona ilość przepisów redagowanych przez naszych wspaniałych technologów bez możliwości komentarza.Drugi otwarty z naszymi komentarzami. Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Proszę zatem, abyście wszyscy podali w tym temacie link do wyrobu, który Waszym zdaniem powinniśmy podawać początkującemu, który rozpoczyna przygodę z masarstwem domowym: 1. Kiełbasa cienka.2. Kiełbasa gruba.3. kabanosy.4. Kaszanka.5. Pasztetowa.6. Salceson.7. Wędzonki:- szynka,- baleron,- boczek,- polędwica,- poledwiczka. Na razie tyle. W tym temacie wrzucimy przepisy (każdy w nowym poście), aby łatwiej podawać linki osobom szukającym pierwszych receptur.Temat zostanie zamknięty, a do ewentualnych komentarzy, otworzymy drugi, dodając w nazwie - komentarze.Bardzo proszę o podawanie swoich propozycji. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Weekendowy kurczak aromatyczny Dziadka:https://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=899&Itemid=4Ptaszek musi być. Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Maxell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Podawajcie nazwę wyrobu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Kabanosy Halusi, biała Halusi, żywiecka wg Kostka, Szynkowa wg Kostka, salceson Sivona Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Ad1 Banalnie prosta wg Kostka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Effa, spokojnie. Nazwa wyrobu i link do niego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Ad2 Krakowska wg JackaWhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15831-krakowska-parzona-wgjackaw/Moja pierwsza z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Effa, spokojnie. Nazwa wyrobu i link do niego.To za trudne z komórki Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Poczekaj, jak będziesz przy kompie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Może także coś z tego tematu? https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/205-podpowiadamy-jak-zrobi%C4%87-pierwsze-wyroby/ Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Świetny pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Może także coś z tego tematu? https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/205-podpowiadamy-jak-zrobi%C4%87-pierwsze-wyroby/Super Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Dawajcie swoje propozycje, a ja za parę dni wszystko uporządkuję, aby było jasne i czytelne. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Wyrób podrobowy AndrzejKhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-watrobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/ Wyrób DZIADKA - Kiełbasa dla początkujących https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14018-porada-nr-1-dla-początkujących-jak-zrobić-pierwszą-kiełbasę/ W zasadzie proponuję w całości https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/205-podpowiadamy-jak-zrobić-pierwsze-wyroby/ Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.