Gali Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Maja 2020 Dzień dobry, Może zacznę od tego, że z wyrobem własnych wędlin nie mam doczynienia od wczoraj. Zajmuję się tym od ponad 10 lat. Próbowałem tworzyć własne receptury oraz sposoby na wędzenie.I tak naszła mnie myśl, żeby stworzyć coś co pozwoli mi rozwinąć skrzydła. Wędze można powiedzieć dla siebie i osób, które się do mnie zgłoszą. Drewno sprowadzam ze znanego mi źródła z rejonów południowych Polski. A mięso kupuje tylko ze znanych mi źródeł. Wszystkie osoby, którym dostaraczam wędliny i kiełbasy mówią że warto to rozwijać bo mam duży potencjał. Tylko od czego zacząć? Zezwolenia ? Kupno ziemi pod wędzarnie i chłodnie? Rozpoznanie terenu zrobiłem i tak naprawdę w okolicy nie ma dobrej regionalnej wędzarni. A ta która jest ma takie ceny że szok. I wiem że wynikają z tego że płacą za pośredników w rozprowadzaniu wędlin. Mam pomysł na własny sklepik połączony z możliwością twórczą że tak powiem. A chodzi tutaj o pomoc w budowie własnych wędzarni oraz tworzenia receptur na wędliny. Moglibyście doradzić od czego zacząć i jak wyglądają formalności?Dzięki za pomoc z góry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Maja 2020 Moglibyście doradzić od czego zacząć Ja bym zaczął od odwiedzenia tego tematu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/Następnie trochę poczytał np. tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12233-ma%C5%82a-masarnia-mlo/ Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.