Skocz do zawartości

Jakie mieso


Falek56

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli może być krótszy czas wędzenia to kurczak lub elementy typu piersi, nóżki, skrzydełka. Oczywiście wcześniej sparzone i solankowane. Polędwiczki wieprzowe  też nie potrzebują parzenia ani podpiekania. Osobiście polędwicę (schab bez kości z usuniętym warkoczem i mizdrą) wędzę około 4 godzin w ciepłym dymie 45-50*C i mi odpowiada. To taka wersja a'la polędwica łososiowa. :D

https://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=899&Itemid=4 tu masz opis kurczaka aromatyzowanego. W całości nigdy nie robiłem tylko osobne elementy. Zapewniam,że jest pyszny i co najważniejsze trudno cokolwiek popsuć.

Jak ktoś lubi (ja tak) to i boczuś uwędzony i nie sparzony jest pyszny, ewentualnie podpiec go w wędzarni.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Powiedz mi ten schab bez kości trzeba parzyc? Oczywiście wcześniej będzie wsolance parę dni,czy starczy uwedzić i zjeść jak jeszcze ciepły. A np.karkowke żeby uwedzic i zjeść do obiadu ciepłą ,da się zrobić? Edytowane przez Falek56
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Powiedz mi ten schab bez kości trzeba parzyc?
 

Jak nie sparzysz to będzie surowa wędlina i raczej trudno nazwać to daniem obiadowym. Jak sparzysz to raczej dalej mamy do czynienia z wędliną :)typu polędwica sopocka .

 

 

Oczywiście wcześniej będzie wsolance parę dni,czy starczy uwedzić i zjeść jak jeszcze ciepły. A np.karkowke żeby uwedzic i zjeść do obiadu ciepłą ,da się zrobić?

Coś mi się widzi że kolega pierwszy raz i chce się z motyką na słońce porywać. Proponuję poczytać o peklowaniu i wędzeniu. Na początek na szybko spróbuj zrobić kurczaka. W międzyczasie zapeklujesz mięso. Ja osobiście nie wykonuję dań "obiadowych" w wędzarni. 

Proponuję trochę rozwagi i niewymyślanie koła od nowa. Lepiej poczekać niż się sparzyć i narzekać. Tu jest dużo ludzi dobrych którzy pewnie ci chętnie pomogą tylko zacznij od początku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Falek56 zacznij tutaj: https://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka

Dodatkowo tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/233-filmowa-akademia-w%C4%99dzarniczej-braci/

A dopiero kupuj mięso.

 To nie są żarty, a jak czytam

 

Oczywiście wcześniej będzie wsolance parę dni,czy starczy uwedzić i zjeść jak jeszcze ciepły.
  to mi się jeży sierść na całym ciele.

Obiecaj że jeśli nie posłuchasz, to przynajmniej sam będziesz jadł to "coś" co stworzysz. Oszczędź rodzinę i znajomych - oni pewnie chcą żyć.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.