Skocz do zawartości

kiełbasa leśna


szym781

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jest to mój pierwszy post na forum.

 

Wpadłem na pomysł przygotowania kiełbasy "leśnej" z dodatkiem orzeszków piniowych oraz jałowca. Z racji tego, że jestem początkujący nie wiem jak odpowiednio ją przygotować. Wędzić i suszyć, lub może jedna z tych opcji i w jakiej kolejności. Zależy mi na wypowiedziach osób. które przygotowywały już podobne kiełbasy. Z chęcią zainspiruje się czyimś przepisem lub jakimiś nowymi dodatkami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Orzeszki piniowe musisz uprażyć - a suszone owoce jałowca zmielić. 

 

 

racji tego, że jestem początkujący nie wiem jak odpowiednio ją przygotować. Wędzić i suszyć, lub może jedna z tych opcji i w jakiej kolejności

MUSISZ NAJPIERW POCZYTAĆ ten dział : https://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych - i to koniecznie 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.