Jump to content

Recommended Posts

Bo nasz Kolega nieźle rozrabia na niektórych grupach i dużo ludzi już go poznało. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

a tobie skąd to przyszło do głowy

A no wiem Ty przecież też wiesz :) wiem bo wypisuje do mnie durnoty na mój OLX ten człowiek ma coś z głową  :facepalm:

[Dodano: 17 gru 2021 - 20:58]

Bo nasz Kolega nieźle rozrabia na niektórych grupach i dużo ludzi już go poznało.

Oj żebyś wiedział kiedyś miałem inne zdanie ale każdy na swój wizerunek pracuje ;)

Edited by jacekw21

Jest ich tam na Podlasiu kilku Szefie, nie tylko Gonzo, modne się zrobiło :D , ale to pozytywne zjawisko, bo oferta bogatsza, a i konkurencja sama w sobie korzystnie na cenę zamykarki wpływa, więc tylko przyklasnąć :clap:.

Ale niedawno na olx była właśnie oferta Krzyśka na taką zamykarkę.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Co do Iveys, to sprawiłem sobie taką ze 2 mies. wstecz, lżejsza od Worcester, śmiga aż miło :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Czy ktoś miał do czynienia z taką zamykarką

Osobiście nie miałem ale widziałem ją na aukcji, jeżeli się ją  doprowadzi do używalności czyli kompleksowo wyczyści przede wszystkim w środku i będzie wszystko co trzeba uważam, że będzie lepsza od wiertarek. Tu widać, że docisk rolek jest ręczny jak w wiertarkach ale moim zdaniem jest lepsza od wiertarki.

To jest zamykarka  automatyczna Jacku, tak samo jak DIXIE czy IVES. Ta rączka z kółkiem, to jest obcinarka do zużytych puszek których zawartość została skonsumowana, więc górę puszki ze zgrubionym rantem można sobie odciąć, puszka będzie co prawda nieco niższa, ale dokładamy tylko nowe wieczko, i mamy znowu  puszeczkę którą zamykamy ponownie :D. Po prostu zamykarka dla oszczędnych, choć kto nie chce, nie musi z tego usprawnienia korzystać :D .

Edited by sverige2

to jest obcinarka

A widzisz to nie wiedziałem, że i w takich jest obcinarka widziałem takie obcinarki w dużych ręcznych niemieckich maszynkach. W takim razie to dobrze napisałem że lepsza od wiertarki  ;) No to fajna jest lepsza niż myślałem. Może będzie następna do kolekcji jako piąta   ;)   :D

Poważnie ???

Ech chłopcze chłopcze...

Qrcze, konkurencję macie silną :laugh: :laugh:

Edited by Zbój Madej

Witajcie BiSwW

Ogłoszenie nieaktualne :)

Które ogłoszenie jest nieaktualne?

Witajcie BiSwW

To do którego był podany link powyżej mojego postu.

Ogłoszenie jest jak najbardziej aktualne.

https://www.olx.pl/d/oferta/zamykarka-do-puszek-puszkarka-wek-maszyna-CID767-IDJZAsl.html?bs=olx_pro_listing&fbclid=IwAR0Ur86OuntEH_zKDA51nGu_M-016UE6TUuxFEn8sEguV9LVmsGwbtvPi6w

Edited by Zbój Madej

Witajcie BiSwW

górę puszki ze zgrubionym rantem można sobie odciąć, puszka będzie co prawda nieco niższa, ale dokładamy tylko nowe wieczko, i mamy znowu  puszeczkę którą zamykamy ponownie 

A w jaki sposób rozgrafujesz górny rant puszki?

Nie bardzo ogarniam co oznacza to słowo "rozgrafujesz" bo nigdy go nie słyszałem  :D ? Jednak jak widzę na fotce zamykarki, znajduje się oryginalna instrukcja, więc wszystko powinno być tam opisane :thumbsup:. Stare niemieckie zamykarki "Lanico" o których wspomina Jacek, miały taki sprytny obcinacz w standardzie :D . https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=Lanico&_sacat=0

Teraz tak lecz w momencie kiedy zamieszczałem wpis było z jakiś powodów nieaktualne, stąd moja wiadomość.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

• 1 month later...

Trzeba dodać jeszcze ok. 1500 (lub więcej - zależy jaki jest stan faktyczny) na renowację, no i ewentualne koszty wysyłki (gdyby była taka możliwość).

Patrząc na to ze to jakiś handlarz starociami a stan zamykarki jest opłakany to podejrzewam że jak mu ktoś zaproponuje za to 75-100 baksów to facet będzie szczęśliwy... Jak macie kogoś w stanach kto by to odebrał to warto spróbować...

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

• Maxell locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.