Skocz do zawartości

Surowe wędliny po prawidłowym wędzeniu - co teraz?


Sector

Rekomendowane odpowiedzi

 

Czy próbowałaś tej technologii także z mięsem dzika?

Ja próbowałem z mięsem sarny. Wyszło bardzo dobrze. :)

 

Zatem i ja będę musiał spróbować (przy najbliższej okazji)  ;)

[Dodano: 08 lip 2020 - 22:58]

 

Czy próbowałaś tej technologii także z mięsem dzika?

Owszem, wszystkie kiełbasy w szerszych osłonkach tak robię.

Zwiększa  się trwałość takiej kiełbasy oraz wzmacnia aromat.

Ostatnio jednak parzyłam kiełbasy z dziczyzną cyrkulatorem po zapakowaniu vacum .

Daje ta metoda lepszą możliwość kontroli uparzenia w punkt  :thumbsup:

 

Kiełbas z dzika w szerszych osłonkach nie robiłem, bo to jak dla mnie wyższa szkoła "jazdy", ale z tymi cienkimi spróbuję (już zakupiony materiał na labiryntowy dymogenerator do zimnego wędzenia).

Dzięki za info  :)

Edytowane przez siwydymek

Nie po to człowiek żyje, żeby pracować, lecz po to pracuje, żeby żyć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ostatnio jednak parzyłam kiełbasy z dziczyzną cyrkulatorem po zapakowaniu vacum . Daje ta metoda lepszą możliwość kontroli uparzenia w punkt 
Od pewnego czasu 90% wyrobów tak parzę - jest lepiej ;)  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.