Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

[Rosja] Pyszna pierś z kurczaka w 9 minut


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 29779 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 30 cze 2020 - 19:34

Pyszna pierś z kurczaka w 9 minut.

Czas przygotowania – 9 minut

 

Załączony plik  piers.jpg   77,75 KB   3 Ilość pobrań

Tak przygotowane mięso, po zaledwie 9 minutach stanie się doskonałym zamiennikiem kiełbasy np. na śniadanie. Również do obiadu można podawać je z sałatkami lub inną, dowolną przystawką.
Mięso drobiowe z kurczaka, jak wiecie przygotuje się bardzo szybko. W tym przepisie głównym bohaterem jest pierś drobiowa. Nie potrzebujemy żadnych specjalnych urządzeń. Wystarczy zwykła patelnia.

Spróbujcie i sami sprawdźcie, ile faktycznie czasu zajmuje przygotowanie tego dania.

Dzięki sosowi sojowemu mięso jest bardzo delikatne i soczyste, ale przede wszystkim nie możemy go już solić, ponieważ użyty sos sojowy jest wystarczająco słony.

 

SKŁADNIKI

  • 300 gr piersi z kurczaka
  • 50 ml sosu sojowego
  • 2 łyżki smalcu
  • łyżka soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE:

1. Rozbij lekko filet po obu stronach tłuczkiem do mięsa.
2. Włóż 2 łyżki smalcu na rozgrzaną patelnię.
3. Obsmaż pierś przez 2 minuty z każdej strony.
4. Polej mięso sosem sojowym.
5. Dodaj sok z cytryny.
6. Przykryj i duś, bez zmniejszania ognia, przez 2 minuty.
7. Odwróć i duś z drugiej strony również przez dwie minuty.
8. Połóż gotową pierś na talerzu, i …..

SMACZNEGO!






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych