Skocz do zawartości

Matambre argentynskie a la pizza


mucho

Rekomendowane odpowiedzi

Matambre, znany również jako suadero w niektórych krajach Ameryki Łacińskiej, to nazwa bardzo cienkiego kawałka wołowiny w Argentynie, Paragwaju i Urugwaju, pobieranego między skórą a żebrami, rodzaj steku z flanki. Nie jest to cięcie typowe dla steku z flanki. Jest to mięsień różowo zabrany między skórą a żebrami wołu.

Ale mieliśmy tylko świnine więc nie było wyboru ????post-42250-0-94525500-1593971153_thumb.jpgpost-42250-0-00173200-1593971206_thumb.jpgpost-42250-0-94525500-1593971153_thumb.jpg

pozdr.

 

maya

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.