Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

[Rosja] Roladki wieprzowe z ogórkiem i serem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 30468 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 08 lip 2020 - 10:51

Może czas już przestać używać wieprzowiny na różne kotlety? Dzisiaj zaprezentuję danie mięsne o wiele smaczniejsze i bardziej satysfakcjonujące kulinarnie.

Są produkty, z którymi nawet najprostsze danie będzie warte  mistrzowskiego stołu. Jednym z nich jest wieprzowina. Wystarczy dodać pomarańczę lub suszone śliwki, aby Twoje ulubione mięso było jeszcze bardziej soczyste, smaczniejsze i aromatyczniejsze. Ziemniaki, makaron i grzyby sprawią, że danie będzie niezwykle satysfakcjonujące. Słodko-kwaśny sos zamieni wieprzowinę w gwiazdorski rarytas.

I chociaż roladki wieprzowe z ogórkiem i serem są skromniejszą budżetowo opcją niż powyższe propozycje, ich smak nie jest gorszy. Jeśli chcesz się przekonać, gotuj według naszego przepisu.

 

Roladki wieprzowe z ogórkiem i serem

 

Załączony plik  roladki1.jpg   40,67 KB   2 Ilość pobrańZałączony plik  roladki2.jpg   52,29 KB   2 Ilość pobrań

Składniki:

  1. Wieprzowina - 500 g
  2. Kiszone ogórki - 2-3 szt.
  3. Twardy ser - 100–130 g
  4. Sok z cytryny - 2 łyżki
  5. Sól dla smaku
  6. Czarny pieprz (mielony) - do smaku
  7. Olej roślinny (może być smalec) – do smażenia

Przygotowanie:

 

1. Umyte mięso z szynki lub łopatki, wysusz, a następnie pokrój w cienkie plastry.

2. Umieść każdy pomiędzy paskami folii spożywczej i rozbij tłuczkiem do mięsa.

3. Każdy plaster posyp pieprzem polej sokiem z cytryny. Następnie włóż do jednego pojemnika i odstaw na pół godziny.

4. Pokrój każdy ogórek wzdłuż na cztery części. Twardy ser pokroić w drobną kostkę.

5. Posól rozbite mięso i ponownie popierz.

6. Weź 1 plaster mięsa. Połóż go na desce do krojenia i omieść na nim kostki sera ułożone wzdłuż jedna koło drugiej, a obok pasek kiszonego ogórka.

7. Owiń nadzienie mięsem, tworząc roladkę. Roladkę dokładnie owiń nitką dla zachowania kształtu, lub po prostu przeszyj wykałaczkami.

8. Na patelni podgrzej olej. Usmaż uformowane roladki po obu stronach.

9. Ustaw temperaturę piekarnika na 180°C. Włóż roladki do naczynia Umieść roladki w naczyniu do pieczenia i wstaw do piekarnika na kolejne 12 minut.

 

Gotowe.

Życzę smacznego


Użytkownik Maxell edytował ten post 08 lip 2020 - 10:53





Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych