Skocz do zawartości

Peklowanie pomocy


Sebol2663

Rekomendowane odpowiedzi

192-200g peklosoli

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Już to czytałem setki razy,także daruj sobie
Ok- już nie pomagam ,wybacz jak solanka 8-8,3 % na 7 dni   to solanka  ble - to przepraszam i już sobie daruję. 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Chodzi mi o te twoje cytaty [Dodano: 08 lip 2020 - 13:02] Jeżeli wiesz to napisz konkretnie bez filozofia.

Kolego, jesteś na forum zaledwie kilka dni i zamiast podziękować Koledze za konkretną pomoc, Ty czepiasz się jego wpisów w stopce. Przeczytaj regulamin, a dowiesz się, że każdy ma prawo umieścić w niej sentencję, która mu odpowiada, byle nie naruszała naszego prawa. Nie znaczy to, że akurat motto Kolegi Muski musi Ci odpowiadać, ale nie ma to najmniejszego wpływu na tekst odpowiedzi, której Ci udzielił.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wedlug tabeli dziada wychodzi

Nie dziada, tylko DZIADKA. Nie obrażaj forowicza. Coś, jak widzę wejście na nasze forum masz niezbyt fortunne.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wedlug tabeli dziada wychodzi Około 280 gram peklosoli

Przecież kilka postów wyżej to napisałeś. Prośba, przestań działać agresywnie, bo to się źle skończy. Kolega DZIADEK jest długoletnim naszym forowiczem, który wniósł nieoceniony wkład w rozwój domowej produkcji masarskie zarówno tutaj, jak i w internecie.

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Człowieku, czy Ty czytasz odpowiedzi? Przecież Kol. Muski odpisał Ci najbardziej konkretnie jak można, na zadane pytanie. Podał Ci konkretną ilość peklosoli, o którą pytałeś.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie musi pasować. Kolega podał Ci wg własnego, sprawdzonego doświadczenia. Przy stężeniu solanki 10% użyłbyś 1 kg peklosoli na 10 l wody. Kolega podał Ci wersję mniej słoną, gdzie na 10 l wody dajesz ok. 0,8 kg peklosoli.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja sobie napiszę bo dawno nic nie pisałem. Bezpieczne dla mnie i dość słone to :

50% solanki (ilość) w stosunku do wagi mięsa. Czyli np na 5 kg mięsa 2.5 litra solanki. Ja robie ją 8% czyli 80g peklo na 1 litr wody. Czyli w tym przypadku (moim) 2.5 l wody i do tego 2.5*80g peklo.

 

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

[Dodano: 08 lip 2020 - 17:16]

I po co te nerwy i po co..... :) świat jest piękny jak ludzie weseli :)

 

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

2.5*80g peklo.
200g - 8%   :thumbsup:  :clap:  

 

 

I po co te nerwy i po co..... świat jest piękny jak ludzie weseli
  :thumbsup:  :clap:   Musimy się na tą kawę umówić  :D

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.