Maxell Posted July 17, 2020 Report Share #1 Posted July 17, 2020 Temat nie dotyczy jedynie dzieci, ale wrzuciłem go tutaj, gdyż sposób przygotowana parówek dla dzieci na pewno spotka się z zainteresowaniem ze strony mam. Jak sparzyć parówki, aby ich smak był o wiele, wiele lepszy? Kiełbaski, parówki, paróweczki... Uwielbiają je zarówno dorośli, jak i dzieci. Są niezbyt trudne do wykonania, ale bardzo pyszne.Gospodynie domowe uwielbiają parówki, gdyż są lubiane przez dzieci i świetnie komponują się z każdym dodatkiem - ziemniakami, płatkami zbożowymi, makaronem i warzywami oraz kanapką.Ale znam kilka sztuczek, które pozwalają Wam przygotować kiełbaski lub parówki o wiele smaczniejsze, poprzez nadanie im nowego smaku.Zaparzając je według moich wskazówek, otrzymacie parówki dużo bardziej pikantne, ostre i smaczniejsze, oraz takie, które będą uwielbiały dzieci. Zapewniam Was, że po tych zabiegach, parówki stworzą nowe, kulinarne kompozycje.A cały sekret tkwi w różnych przyprawach, które dodaję podczas parzenia tych parówek. Kremowe parówki dla najmłodszych Ta opcja przygotowania parówek jest odpowiednia dla najmłodszych, gdyż pozwala nadać kiełbaskom naturalny kremowy smak i aromat.W tym celu parówki parzymy w wodzie zmieszanej z mlekiem w równych ilościach z dodatkiem niewielkiego kawałka masła.Należy dobrać taką ilość mieszaniny, aby przykryła tylko parówki. Parzymy na wolnym ogniu przez około 15 - 20 minut (nie gotujemy).Po tym czasie parówki (kiełbaski) nabiorą kremowego, mlecznego smaku. Parówki po indyjskuAby przygotować parówki w stylu indyjskim, należy podczas gotowania dodać do wody następujący zestaw przypraw:kurkumę, curry, kolendrę, kardamon, kilka liści laurowych.Po sparzeniu w takiej mieszance, parówki (lub kiełbaski) staną się pomarańczowo-czerwonawe i uzyskają pikantny smak i aromat. Ta opcja jest odpowiednia dla tych, którzy lubią pikantne orientalne potrawy. Parówki po niemiecku Aby przygotować parówki (kiełbaski) w stylu niemieckim, należy je parzyć nie jak zwykle w wodzie, ale w piwie. Trzeba pamiętać, że nie wszystkie rodzaje piwa się do tego nadają. Na przykład piwo beczkowe - zdecydowanie nie. Chcąc uzyskać pożądany efekt, powinniście zdecydować się na wersję puszkową lub butelkową, najlepiej dowolnego niemieckiego producenta. Parówki grzybowe Przygotowując parówki (kiełbaski), do wody, w której będziemy je parzyć, można dodać nie tylko przyprawy i zioła, ale też np. grzyby. To doda apetycznego, pieczarkowego smaku i aromatu gotowej parówce. Francuskie parówki Ostatnią moją propozycją jest przygotowanie parówek po francusku. Aby to zrobić, musisz wymieszać trochę śmietany i musztardy z wodą. Parzymy w taki sam sposób, jak opisałam powyżej.W ten sposób można przygotować parówki tak, aby były 10 razy smaczniejsze niż zwykle. Życzę smacznego.Autorka: Oksana Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted July 17, 2020 Report Share #2 Posted July 17, 2020 Jak zrobic parowki po szwedzku ...wode zagotowujemy z pokrojona cebula w krazki , dodajemy lisc laurowy ok 10 sztuk , kilkanascie kulek ziela angielskiego i w takiej zalewie parzymyparowki Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted July 17, 2020 Author Report Share #3 Posted July 17, 2020 Temat ciekawy, może się rozkręci. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.