Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Kiełbasa A"la palcówka
#1
Napisano 20 lip 2020 - 19:18
#2
Napisano 20 lip 2020 - 19:28
tylko że to było końcem zimy
Myślę, że to jest odpowiedź.
#3
Napisano 20 lip 2020 - 19:35
#4
Napisano 20 lip 2020 - 19:41
A odnośnie tej pleśni biało zielonej to do utylizacji jest kiełbasa?
Na to nikt nie odpowie bez badań laboratoryjnych pleśni.
Tego typu pleśni bywają - podkreślam - bywają bezpieczne dla zdrowia, ale nie muszą takimi być
Powinieneś ściągnąć osłonkę kiełbasy i zrobić próbę na własnym organizmie. Jak nic się nie będzie działo to znaczy, że kiełbasa może być serwowana innym ludziom.
Użytkownik EAnna edytował ten post 20 lip 2020 - 19:42
#5
Napisano 20 lip 2020 - 19:55
#6
Napisano 20 lip 2020 - 19:57
Dodatkowo użyłeś mieszanki sól/peklosól/cukier to przy wysokich temperaturach i wilgotności proszenie się o awarie
Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 20 lip 2020 - 20:02
#8
Napisano 20 lip 2020 - 20:01
Przyprawy sól i peklosol,
Tutaj chyba też nie tak powinno być.
Maciekzbrzegu mnie uprzedził
Użytkownik Yrek79 edytował ten post 20 lip 2020 - 20:03
#9
Napisano 20 lip 2020 - 20:01
https://wedlinydomow...-ii/?hl=palcówk
używaj wyszukiwarki w prawym górnym rogu ekranu tylko zaznacz opcję "forum "
Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 20 lip 2020 - 20:01
#10
Napisano 20 lip 2020 - 20:14
#11
Napisano 20 lip 2020 - 20:54
Jeżeli nie masz komory do dojrzewania to nie czas na fermentacyjne . Bez komory trochę ciężko się robi w zimie wykorzystując zimne pomieszczenie tak z 15 stopni ale da radę . A teraz w lecie to zapomnij .
Poczytaj o robieniu dojrzewających bo to jednak trochę wyższa sztuka jazdy
Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 20 lip 2020 - 20:54
#12
Napisano 20 lip 2020 - 21:10
#13
Napisano 20 lip 2020 - 21:32
Ile czego dajecie i ile i jak suszyć dokladnie Cytuj
Podałam Ci link do tematu.
Czy napisany jest po chińsku?
A może nie chce się Panu czytać?
Użytkownik EAnna edytował ten post 20 lip 2020 - 21:33
#14
Napisano 20 lip 2020 - 22:27
Ile czego dajecie i ile i jak suszyć dokladnieA może nie chce się Panu czytać?
Myślę,że o to właśnie chodzi. Kolega wpadł na forum i chciałby,żeby wszystko podali w jednym poście. Niestety tak to nie działa. Trzeba duuużo czytać ,a jak się przeczyta to trzeba jeszcze raz przeczytać ,żeby się utrwaliło.
Sponsor
#15
Napisano 21 lip 2020 - 09:06
Ale wracajac do tego przepisu to można najprostszy jakiś podac? Ile czego dajecie i ile i jak suszyć dokladnie
W poście #9 @Maciekzbrzegu podał link do detalicznego przepisu a Ty nadal się dopytujesz
Użytkownik EAnna edytował ten post 21 lip 2020 - 09:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych