bilu72 Posted July 21, 2020 Report Share #1 Posted July 21, 2020 Dzisiaj dla odmiany coś na słodko.Pierogi z borówką amerykańką oraz z poziomką gotowane pod chmurką z nutą dymu bukowo-czereśniowego. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/ Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted July 21, 2020 Report Share #2 Posted July 21, 2020 gotowane pod chmurką z nutą dymu Ty to umiesz stworzyć klimaty Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672159 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted July 21, 2020 Author Report Share #3 Posted July 21, 2020 (edited) Cd.pierogarniPoziomkowe niebo w gębie nie doczekały fotki. Edited July 21, 2020 by bilu72 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672160 Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted July 21, 2020 Report Share #4 Posted July 21, 2020 (edited) Borówek Ci u mnie w bród ale jakoś nigdy nie zrobiłam z nimi pierogów czy nie są zbyt mdłe tak jak w dżemie ? Za to z poziomkami na pewno pychota Edited July 21, 2020 by chudziak Quote "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672198 Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted July 22, 2020 Report Share #5 Posted July 22, 2020 Pycha Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672234 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted July 22, 2020 Author Report Share #6 Posted July 22, 2020 (edited) Borówek Ci u mnie w bród ale jakoś nigdy nie zrobiłam z nimi pierogów No to warto spróbować,smak na pewno nie taki jak z leśnymi,to samo dotyczy się malin niemniej jednak są bardzo dobre (mam 4 odmiany ale nie pamiętam jakie)tym bardziej że zerwane kilkanaście min.przed zrobieniem z krzaka.Ciasto klasykMąką typ.450 (500 g)Woda 280 ml.Łyżeczka olejuŁyżeczka solibez jajka aby ciasto było miekkieCiasto wyrabiane ręcznie przez minimum 15min. Edited July 22, 2020 by bilu72 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672261 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted July 23, 2020 Author Report Share #7 Posted July 23, 2020 (edited) Dzisiaj mini rogale z borówką i brzoskwinią liźnietę płomieniem.,,Piecyk'' już się wygrzewa Edited July 23, 2020 by bilu72 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672344 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted July 23, 2020 Author Report Share #8 Posted July 23, 2020 Cd.rogali.Trochę cieżko okiełznać taki prowizoryczny ,,piec''lecz nie wyszły takie złe. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672349 Share on other sites More sharing options...
ReniaS Posted July 23, 2020 Report Share #9 Posted July 23, 2020 (edited) Rogaliki przepysznie wyglądają i zapewne tak smakują To ciasto drożdżowe? Edited July 23, 2020 by ReniaS Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672351 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted July 23, 2020 Report Share #10 Posted July 23, 2020 Cd.rogali.Trochę cieżko okiełznać taki prowizoryczny ,,piec''lecz nie wyszły takie złe. Jestem pod wrażeniem, a ta prezentacja .... Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672352 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted July 23, 2020 Author Report Share #11 Posted July 23, 2020 To ciasto drożdżowe?Tak drożdzowe robione na mleku. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672353 Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted July 23, 2020 Report Share #12 Posted July 23, 2020 No to wrzucaj przepis Quote "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672382 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted July 23, 2020 Report Share #13 Posted July 23, 2020 Trochę cieżko okiełznać taki prowizoryczny ,,piec''lecz nie wyszły takie złe. Piękne i klimatyczne Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672383 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted July 24, 2020 Author Report Share #14 Posted July 24, 2020 No to wrzucaj przepis Podam wieczorkiem Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672395 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted July 24, 2020 Author Report Share #15 Posted July 24, 2020 (edited) Przepis na ciasto drożdzowe na rogaliki Składniki 600 g mąki typ 4504 żółtka(użyłem kaczych)Cukier waniliowy 15gCukier według swojego gustu słodkościSzczypta soliDrożdze świeże 7gMleko 250 mlMargaryna 200gSkórka z cytrynyNadzienie w postaci owoców ,dżemu kto co lubi W misce upłynnić drożdze w letnim mleku z dwoma łyżkami mąki oraz łyżką cukru i odstawić w ciepłe miejsce na min. 15 min.Do zaczynu dodać reszte składników z rozpuszczoną i letnią margaryną oraz startą skórką cytryny.Wyrobić ciasto.Po wyrobieniu przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na min 1 godz.po tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość.Nastepnie przekładamy ciasto na stolnicę i dzielimy na 4 części.podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowywujemy na kształt koła po czym dzielimy na 4 lub 8 cześci w zależności jakie chcemy duże rogaliki.Na każdą część nakładamy nadzienie i zwijamy od szerszej strony do węższej.Zawiniete rogaliki układamy na blaszce do pieczenia i odstawiamy na kolejne 30 min.Jak podrosną smarujemy żółtkiem, wkładamy do nagrzanego pieca i pieczemy w 180 st.C do zarumienienia .Po upieczeniu polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. Edited July 24, 2020 by bilu72 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672456 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted July 24, 2020 Report Share #16 Posted July 24, 2020 To takie krucho-drożdzowe.Ja robiłam te z przepisu Halusi -też wyszły pyszne Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672464 Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted July 30, 2020 Report Share #17 Posted July 30, 2020 O kurczaki, aż mi ślina na klawiaturę leci. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672882 Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted July 31, 2020 Report Share #18 Posted July 31, 2020 Piękne fotki! Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-672906 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted August 20, 2020 Author Report Share #19 Posted August 20, 2020 Tutti Frutti Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-674646 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted September 17, 2020 Author Report Share #20 Posted September 17, 2020 Kruche ze śliwkami Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-677600 Share on other sites More sharing options...
cezar Posted September 18, 2020 Report Share #21 Posted September 18, 2020 Na bogato Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-677629 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted March 6, 2021 Author Report Share #22 Posted March 6, 2021 Gofry z bitą śmietaną i owocami. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-699016 Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted March 6, 2021 Report Share #23 Posted March 6, 2021 Mniamniusie one, ojj !!! Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-699017 Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted March 6, 2021 Report Share #24 Posted March 6, 2021 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-699020 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted March 6, 2021 Report Share #25 Posted March 6, 2021 Gofry z bitą śmietaną i owocami. Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17493-na-s%C5%82odko-u-bila72/#findComment-699023 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.