bilu72 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Lipca 2020 Dzisiaj dla odmiany coś na słodko.Pierogi z borówką amerykańką oraz z poziomką gotowane pod chmurką z nutą dymu bukowo-czereśniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Lipca 2020 gotowane pod chmurką z nutą dymu Ty to umiesz stworzyć klimaty Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) Cd.pierogarniPoziomkowe niebo w gębie nie doczekały fotki. Edytowane 21 Lipca 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) Borówek Ci u mnie w bród ale jakoś nigdy nie zrobiłam z nimi pierogów czy nie są zbyt mdłe tak jak w dżemie ? Za to z poziomkami na pewno pychota Edytowane 21 Lipca 2020 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Lipca 2020 Pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) Borówek Ci u mnie w bród ale jakoś nigdy nie zrobiłam z nimi pierogów No to warto spróbować,smak na pewno nie taki jak z leśnymi,to samo dotyczy się malin niemniej jednak są bardzo dobre (mam 4 odmiany ale nie pamiętam jakie)tym bardziej że zerwane kilkanaście min.przed zrobieniem z krzaka.Ciasto klasykMąką typ.450 (500 g)Woda 280 ml.Łyżeczka olejuŁyżeczka solibez jajka aby ciasto było miekkieCiasto wyrabiane ręcznie przez minimum 15min. Edytowane 22 Lipca 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Lipca 2020 (edytowane) Dzisiaj mini rogale z borówką i brzoskwinią liźnietę płomieniem.,,Piecyk'' już się wygrzewa Edytowane 23 Lipca 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Lipca 2020 Cd.rogali.Trochę cieżko okiełznać taki prowizoryczny ,,piec''lecz nie wyszły takie złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Lipca 2020 (edytowane) Rogaliki przepysznie wyglądają i zapewne tak smakują To ciasto drożdżowe? Edytowane 23 Lipca 2020 przez ReniaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Lipca 2020 Cd.rogali.Trochę cieżko okiełznać taki prowizoryczny ,,piec''lecz nie wyszły takie złe. Jestem pod wrażeniem, a ta prezentacja .... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Lipca 2020 To ciasto drożdżowe?Tak drożdzowe robione na mleku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Lipca 2020 No to wrzucaj przepis Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Lipca 2020 Trochę cieżko okiełznać taki prowizoryczny ,,piec''lecz nie wyszły takie złe. Piękne i klimatyczne Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Lipca 2020 No to wrzucaj przepis Podam wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Przepis na ciasto drożdzowe na rogaliki Składniki 600 g mąki typ 4504 żółtka(użyłem kaczych)Cukier waniliowy 15gCukier według swojego gustu słodkościSzczypta soliDrożdze świeże 7gMleko 250 mlMargaryna 200gSkórka z cytrynyNadzienie w postaci owoców ,dżemu kto co lubi W misce upłynnić drożdze w letnim mleku z dwoma łyżkami mąki oraz łyżką cukru i odstawić w ciepłe miejsce na min. 15 min.Do zaczynu dodać reszte składników z rozpuszczoną i letnią margaryną oraz startą skórką cytryny.Wyrobić ciasto.Po wyrobieniu przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na min 1 godz.po tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość.Nastepnie przekładamy ciasto na stolnicę i dzielimy na 4 części.podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowywujemy na kształt koła po czym dzielimy na 4 lub 8 cześci w zależności jakie chcemy duże rogaliki.Na każdą część nakładamy nadzienie i zwijamy od szerszej strony do węższej.Zawiniete rogaliki układamy na blaszce do pieczenia i odstawiamy na kolejne 30 min.Jak podrosną smarujemy żółtkiem, wkładamy do nagrzanego pieca i pieczemy w 180 st.C do zarumienienia .Po upieczeniu polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. Edytowane 24 Lipca 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Lipca 2020 To takie krucho-drożdzowe.Ja robiłam te z przepisu Halusi -też wyszły pyszne Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 30 Lipca 2020 O kurczaki, aż mi ślina na klawiaturę leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 31 Lipca 2020 Piękne fotki! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Tutti Frutti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 17 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 17 Września 2020 Kruche ze śliwkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 18 Września 2020 Na bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 6 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 6 Marca 2021 Gofry z bitą śmietaną i owocami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 6 Marca 2021 Mniamniusie one, ojj !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 6 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 6 Marca 2021 Gofry z bitą śmietaną i owocami. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.