Skocz do zawartości

Pastrami Pomocy


Yakuza5510

Rekomendowane odpowiedzi

Masz za słabą solanke i za duzo jej do tego mieszankę peklosoli i soli. Powinno być przy 1 kg. 0.4-0.5 litra i 40-50 g peklosoli i nastrzyk miesa. Temperatura peklowania 4 stopnie. Jeżeli w woreczki próżniowym to 20 g na kilogram.

Ilość peklosoli musisz dobrać pod siebie tz może byc kilka gram więcej kilka mniej.

Mięso na dwoje babka wróżyła. Jezeli nie jest oslizłe itp i niechcesz ryzykować to możesz przerobic no "coś" przy gdzie bedzie obrobka termiczna. Lub zaryzykować wymienić peklosolonkę.

Na stronie forum masz sposób Tusiaczka idziesz jak po sznurku, nie ma potrzeby wywazać drzwi.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page-23?do=findComment&comment=617189

 

Tu masz może nawet lepiej i bardziej obrazowo opisane.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15844-pastrami-eanny-wg-tusiaczka/?hl=pastrami

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.