Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Mięso vs Market - gdzie kupować?

market mięso zakupy wędzenie zdrowie porady

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#21 El komendante

El komendante

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 322 postów
  • MiejscowośćWyspa Uznam

Napisano 25 sie 2020 - 14:24

To nie są moi szwagrowie, są szwagrami dla siebie.

Przy okazji pozdrów ich ode mnie proszę.

 

 

PS poproś o wykrojenie szyneczki z tłuszczykiem do wędzenia.



#22 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2593 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 25 sie 2020 - 14:51

A że dla siebie to wiem. Oczywiście że pozdrowię :)

 

 

poproś o wykrojenie szyneczki z tłuszczykiem do wędzenia.

Dobra, a teraz gadaj skąd Ty to wszystko wiesz :rolleyes:

W ostatni weekend rozmawiałem właśnie z Beatą (LP) że muszę z nimi porozmawiać o szynce z tłuszczem jak były kiedyś :laugh:

Prorok cy co :angel:


Użytkownik wróbel75 edytował ten post 25 sie 2020 - 14:51


#23 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6171 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 25 sie 2020 - 16:06

a jeżdżę 47 km do ubojni gdzie widzę i wiem z czym mam do czynienia
 jak ja bym miala tak blisko to tez bym jezdzila , ja mam na druga strone miasta dalej :)

najgorsza poledwiczka jaka kupilam pochodzila z wloch ..mieso nie do zjedzenia. dunska to przy tej rarytas :D



#24 El komendante

El komendante

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 322 postów
  • MiejscowośćWyspa Uznam

Napisano 25 sie 2020 - 16:09

A że dla siebie to wiem. Oczywiście że pozdrowię :)

 

 

poproś o wykrojenie szyneczki z tłuszczykiem do wędzenia.

Dobra, a teraz gadaj skąd Ty to wszystko wiesz :rolleyes:

W ostatni weekend rozmawiałem właśnie z Beatą (LP) że muszę z nimi porozmawiać o szynce z tłuszczem jak były kiedyś :laugh:

Prorok cy co :angel:

Jaki prorok!?, po prostu kupujemy w tym samym sklepie, którego właściciele są bardzo przyjaźni dla adeptów wędzarnictwa.

OK to jeszcze poproś o kawałek biodrówki na szaszłyka /Marcin mi to mięso polecił, dużo lepsze od  polędwicy/

PS będą wiedzieli kim jestem jak powiesz "kuzyn Ali"


Użytkownik El komendante edytował ten post 25 sie 2020 - 16:13


#25 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2593 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 25 sie 2020 - 17:32

PS będą wiedzieli kim jestem jak powiesz "kuzyn Ali"

O właśnie, miałem pytać na PW :D

OK to jeszcze poproś o kawałek biodrówki na szaszłyka /Marcin mi to mięso polecił, dużo lepsze od polędwicy/

Na pewno poproszę :thumbsup:



#26 kaktus79

kaktus79

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 11 postów
  • MiejscowośćKraśnik

Napisano 25 sie 2020 - 18:59

Reasumując:

 

Dwa typy polecacie co do marketów?

1.DINO

2.Auchan 

 

Resztę omijać, ewentualnie  próbować i testować organoleptycznie przed zakupem?



#27 Mariusz7

Mariusz7

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 415 postów
  • MiejscowośćLegnica

Napisano 25 sie 2020 - 19:29

Polecam również z Aucham mięso ze swini rasy puławskiej

#28 janusz_p

janusz_p

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 450 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 26 sie 2020 - 11:17

Reasumując:

 

Dwa typy polecacie co do marketów?

1.DINO

2.Auchan 

 

Resztę omijać, ewentualnie  próbować i testować organoleptycznie przed zakupem?

Ja bym dołożył Selgros do tej listy. Zawsze robię w num zakupy mięsne. I się nie naciąłem.



#29 Kalinosiu

Kalinosiu

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 51 postów
  • MiejscowośćSosnowiec

Napisano 26 sie 2020 - 15:31

Też polecam Selgros. Mięso klasy E. Przygotują to co zamówimy.



#30 sobol

sobol

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 388 postów
  • MiejscowośćGdynia/Jarrow

Napisano 27 sie 2020 - 19:07

A ja zapytam, co jest złego w wieprzowinie z Danii?



#31 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6044 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 27 sie 2020 - 19:32

Duńska wieprzowina jest wstrętna smakowo. Ilekroć kupiłem w "NETTO" kiedy jeszcze NETTO było w Szwecji, to kotlety zarówno karkówka jak i schab środkowy, bez obfitej ilości przypraw, smakowały ech, szkoda słów, tragicznie po prostu. W Polsce teraz też tak obecnie często bywa, ale np. w Ciechocinku mam sprawdzone miejsca gdzie kupuję mięso, z którego kotlet, smakuje jak "kotlet schabowy" powinien smakować, przyprawiony tylko solą i pieprzem, plus jajeczko i panierka oczywiście. Tak samo wstrętne jest niemieckie mięso w szwedzkim Lidlu, optycznie bez zastrzeżeń, natomiast brak smaku i twardość podeszwy od buta.



#32 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6329 postów

Napisano 27 sie 2020 - 19:50

A ja zapytam, co jest złego w wieprzowinie z Danii?

Ma też podobno wstrzyknięte dodatkowe białko.  :rolleyes:  



#33 sobol

sobol

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 388 postów
  • MiejscowośćGdynia/Jarrow

Napisano 27 sie 2020 - 20:36

 

A ja zapytam, co jest złego w wieprzowinie z Danii?

Ma też podobno wstrzyknięte dodatkowe białko.  :rolleyes:  

 

Ale to by było nielegalne chyba?



#34 tadho

tadho

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • MiejscowośćRumia

Napisano 18 lis 2020 - 22:55

Kupiłem 8 szynek w Biedronce w promocji po niecałe 10 zł. Na początku peklowania było wszystko ok a po tygodniu solanka mętna nieprzyjemny zapach .Dwa kawałki do wyrzucenia ,reszta niby dobra okaże  się po wędzeniu . Kolega wcześniej mnie ostrzegał miał takie dwa przypadki. Jeżeli z marketu to popieram  Auchan.



#35 PLN33

PLN33

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 9 postów
  • MiejscowośćW-wa

Napisano 19 lis 2020 - 19:32

Kupuję w Grocie, (Grot) mięso i drób mają (moje zdanie) dobrej jakości,jeszcze nie zdarzył mi się jakiś niewypał.Co już kilka razy zdarzyło się w Makro,radzę uważać na wołowinę.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#36 Wirus

Wirus

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2780 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 20 lis 2020 - 16:20

popieram  Auchan.
 

W Auchan (przynajmniej w Poznaniu - Komornikach tak było)  sami rozbierają półtusze więc można trochę "poprzebierać".







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: market, mięso, zakupy, wędzenie, zdrowie, porady

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych