Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Mięso vs Market - gdzie kupować?

market mięso zakupy wędzenie zdrowie porady

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#41 endi75

endi75
  • Użytkownicy
  • 23 postów
  • MiejscowośćSiedlce

Napisano 28 sty 2021 - 17:56

Swego czasu kupiłem karkówkę w Biedronce i postanowiłem zrobić z niej  baleron. Podczas parzenia wypłynęła na wierzch i  za chiny ludowe nie chciała się zatopić.

Po przekrojeniu wyglądała jak durszlak, taka to była karkówka.  :facepalm:



#42 Bagno

Bagno
  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4433 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 28 sty 2021 - 19:09

"..kupiłem karkówkę w Biedronce i postanowiłem zrobić z niej  baleron. Podczas parzenia wypłynęła na wierzch i  za chiny ludowe nie chciała się zatopić

Powodem wypłynięcia było namnażanie bakterii, które wytwarzają duże ilości gazów.

1.Kupiłeś mięso już nadpsute od wewnątrz.

2. Mięso uległo zepsuciu w czasie peklowania.



#43 quadro555

quadro555
  • Użytkownicy
  • 527 postów
  • MiejscowośćGoleniów

Napisano 28 sty 2021 - 20:21

Myślę że nie można potępiać w czambuł mięsa z marketów
Kiedyś zrobiłem próbę polędwica z marketu i od rzeźnika. Różnicy nie było, więc jak to mówią w reklamie, po co przepłacać.
Ostatnio robię kiełbasy "promocyjne", podstawa to np. szynka z promocji i reszta od mniejszego dostawcy. Optymalizacja kosztów. ????

#44 eMKa

eMKa
  • Użytkownicy
  • 195 postów
  • MiejscowośćKalisz

Napisano 28 sty 2021 - 22:05

Potwierdzam opinie o Dino. Wielokrotnie kupowałem w nagłych przypadkach. Jutro też odbieram 4  schaby b/k.(11,99) Nawet po 24h waga zgadza sie z paragonem,(śladowe odchyłki) zero wody, smakowo do zakceptowania.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#45 Viszna

Viszna
  • Użytkownicy
  • 850 postów
  • MiejscowośćRóżyny

Napisano 29 sty 2021 - 07:57

Ja polecam Selgros naprawdę świeże mięso dobrej jakości (tzn. do tej pory nie napotkałem na żaden problem z jakością).

Co do cen to niestety - ceny nie należą do najniższych. Porównując do cen z Lidl/Biedronka/Kaufland są znacznie wyższe, ale jest JAKOŚĆ a nie "jakoś"  :laugh:

No i trafiają się fajne promocje cenowe niezależne od dostawy/zalegania towaru, np. w wtorek zamawialiśmy szynki "kulki" w ilości kilkudziesięciu sztuk na odbiór w sobotę, a w piątek pojawia się promocja na szynki i w sobotę płaciliśmy po cenie promocyjnej. więc Selgros (chyba?) robi cenę promocyjną jak już wiedzą, ze będą mieli nadwyżki towaru, a nie jak im towar leży i już zaczyna sam uciekać z półek  :laugh:

No ale to moje odczucia od kiedy zaopatruję się w tym sklepie.

 

P.S.

Rewelacją jest możliwość skórowania boczku, podczas zakupu prosisz, aby usunęli skórę i przepuszczają boczek przez taką fajną maszynę -trwa to dosłownie SEKUNDY -nic dodatkowo nie kosztuje (płacisz za boczek ważony PO skórowaniu).







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: market, mięso, zakupy, wędzenie, zdrowie, porady

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych