Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzarnia Macieja


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#61 damian.bas

damian.bas
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 01 lut 2021 - 20:53

Witam.

Ile godzin średnio wędzisz i w jakiej temperaturze ?



#62 Maciej. Z

Maciej. Z
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 02 lut 2021 - 16:06

Wędze w 45°-55° do koloru jaki mi pasuje . Nie na czas .

#63 damian.bas

damian.bas
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 02 lut 2021 - 21:14

Jest jakaś opcja, ale jak wędziłem na kolor - to środek nigdy nie doszedł.



#64 Maciej. Z

Maciej. Z
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 03 lut 2021 - 07:03

Jest jakaś opcja, ale jak wędziłem na kolor - to środek nigdy nie doszedł.

Po wędzeniu parzymy do osiągnięcia odpowiedniej temperatury w środku.

#65 MarcinGsxr

MarcinGsxr
  • Użytkownicy
  • 59 postów

Napisano 03 lut 2021 - 19:02

Jest jakaś opcja, ale jak wędziłem na kolor - to środek nigdy nie doszedł.

Po wędzeniu parzymy do osiągnięcia odpowiedniej temperatury w środku.


Witam jakiś przepis na tą złocistą kiełbaskę można prosić ? ;)

#66 Maciej. Z

Maciej. Z
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 03 lut 2021 - 21:22

Witam
Nie ma idealnego przepisu . Zrób pierwszą wg przepisu z forum spróbój i będziesz wiedział czego Ci brakuje.
Pozdrawiam

#67 sverige2

sverige2
  • Użytkownicy
  • 6348 postów

Napisano 04 lut 2021 - 04:21

 


Witam jakiś przepis na tą złocistą kiełbaskę można prosić ? ;)

 

 

 

https://wedlinydomow...łbasa-chłopska/
 



#68 Maciej. Z

Maciej. Z
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 04 lut 2021 - 08:55

Dzisiaj dymek.

Załączone pliki



#69 Maciej. Z

Maciej. Z
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 04 lut 2021 - 10:35

I się dymi

Załączone pliki



#70 MarcinGsxr

MarcinGsxr
  • Użytkownicy
  • 59 postów

Napisano 04 lut 2021 - 11:36



Witam jakiś przepis na tą złocistą kiełbaskę można prosić ? ;)



https://wedlinydomow...łbasa-chłopska/


Dziękuje Sverige ;)

#71 Maciej. Z

Maciej. Z
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 04 lut 2021 - 11:52

Tak dymie

Załączone pliki



#72 Maciej. Z

Maciej. Z
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 04 lut 2021 - 14:16

I po dymku

Załączone pliki



#73 wróbel75

wróbel75
  • Użytkownicy
  • 3027 postów

Napisano 04 lut 2021 - 15:04

Te sery solisz czy wprost z paczek na ruszt?

Kolorek wędzonek pierwsza klasa :thumbsup: :clap:



#74 Maciej. Z

Maciej. Z
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 04 lut 2021 - 15:41

Te sery solisz czy wprost z paczek na ruszt?
Kolorek wędzonek pierwsza klasa :thumbsup: :clap:

12 godzin w solance i 12 godzin ociekanie. Solanka 80g soli na litr wody.

#75 wróbel75

wróbel75
  • Użytkownicy
  • 3027 postów

Napisano 04 lut 2021 - 15:51

Dzięki :thumbsup:



#76 Maciej. Z

Maciej. Z
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 04 lut 2021 - 16:14

Z indyka :

Załączone pliki



#77 Raf78

Raf78
  • Użytkownicy
  • 281 postów

Napisano 04 lut 2021 - 16:44

Świetny wyrób, na pewno taki sam w smaku jak wygląda  :clap:



#78 Wirus

Wirus
  • **VIP-Organizator**
  • 3082 postów

Napisano 04 lut 2021 - 17:16

Ładnie  :thumbsup:  "pomalowane"  :clap: .



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#79 Maciej. Z

Maciej. Z
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 04 lut 2021 - 17:52

To też indyk:

Załączone pliki






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych