Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Atlas rozbioru półtuszy wieprzowej krok po kroku

rozbiór. półtusza podział mięśni szynka łopatka golonka podgardle żeberka schab poladwica warkocz

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8705 postów

Napisano 30 sie 2020 - 10:16

Zaszczytem jest rekomendacja pozycji przez WB

Załączony plik  IMG_7662.jpg   42,24 KB   30 Ilość pobrań

- Świadczy o jej merytorycznej wartości dla każdego.

Załączony plik  IMG_7663.jpg   63,56 KB   28 Ilość pobrań
W tym temacie podaje dane dostepowe.

Email:

friday@buziaczek.pl

Muski100@gmail.com

 

Uzytkownicy Forum PW: Bagno lub Muski

równiez w tym temacie ( po załatwieniu sprawy posty z tego tematu zostana usuniete).

 

Dane do przelewu :

       Piątek Regina
Nr konta   12 8917 0001 0002 5234 3000 0010

 

W miejscu opisu : książka + nick z forum lub dane do identyfikacji zamawiającego ( wpłacającego)

Cena  80 zł

+ koszty przesyłki.

Książki wysyłane są w kopercie bąbelkowej.

 

Przesyłka : Poczta Polska:

 

list zwykły - 6,30 zł

list polecony - 15,60 zł

paczka - 13,10 - 16,00 zł - patrz cennik.

 

Paczkomat Inpost  - 12,99 zł.

 

Przesyłki i wpłaty zagraniczne należy uzgodnić z autorami.

 

Mile widziane wpłaty na utrzymanie strony.

Podaje adres :

Łazy 7
06-212 Krasnosielc

Jest to tez adres NASZEJ szkoły WB – i legendarnych już kursów wyrobów wedliniarskich i nie tylko ( świetne hybrydy wedliny-sery)

I świetnej agroturystyki .

 

kilka stron z Atlasu:

Załączony plik  IMG_7667.jpg   68,27 KB   36 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG_7677.jpg   54,73 KB   30 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG_7679.jpg   88,21 KB   31 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG_7680.jpg   83,66 KB   29 Ilość pobrań

 

 



#2 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8705 postów

Napisano 12 wrz 2020 - 06:03

Rozbiór elementów...klasyfikacja...



#3 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8705 postów

Napisano 12 wrz 2020 - 14:12

I co dalej?

i jest dostępna????

#4 EAnna

EAnna
  • Moderatorzy
  • 11003 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 25 wrz 2020 - 20:43

Tą drogą, w imieniu Jacka Wosia - forowego nestora wędzarnictwa o nicku Ligawa - przekazuję podziękowania za piękny egzemplarz książki z  dedykacją autorów.

Książka została wysłana w czerwcu, zaś do Jacka - mieszkającego w Canadzie - dotarła dopiero w tym tygodniu.

Ligawa bardzo wysoko ocenia zarówno treść merytoryczną jak i wysoką jakość wydania.

Postanowił przekazać ją w spadku swojemu ukochanemu wnukowi, który niewątpliwie dobrze jej treść spożytkuje.

Książkę określił jako niezwykle cenną pozycję w swojej bibliotece.

Przekazuję również pozdrowienia dla całej Wędzarniczej Braci.


Użytkownik EAnna edytował ten post 25 wrz 2020 - 20:44


#5 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8705 postów

Napisano 27 wrz 2020 - 16:36

Aniu - dziękujemy -to Bardzo dobra recenzja Atlasu :thumbsup:  i taki miał być - pomocą , przypomnieniem , nauką , dla tych co chcą sie nauczyć i dla tych zaawansowanych  :D



#6 El komendante

El komendante
  • Użytkownicy
  • 445 postów
  • MiejscowośćWyspa Uznam

Napisano 27 wrz 2020 - 16:44

Żeby lepiej przyswoić zawarta w książce wiedzę,

mam  dwa jej egzemplarze.

Z autografem.



#7 MGS

MGS
  • Użytkownicy
  • 15 postów
  • MiejscowośćOlsztyn

Napisano 25 paź 2020 - 22:36

Czy można prosić o spis treści tej książki? Chcialbym się dowiedzieć jakie tematy dokładnie porusza.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

#8 chudziak

chudziak
  • Moderatorzy
  • 5839 postów

Napisano 25 paź 2020 - 23:09

Proszę https://wedlinydomow...aszych-kolegów/



#9 Maxell

Maxell
  • Moderatorzy
  • 31118 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 02 gru 2020 - 15:52

Ja także zachęcam wszystkich (którzy jeszcze jej nie posiadają), do zakupu tej wspanialej książki. Na pewno każdy domowy technolog mięsa, będzie z niej zadowolony, a zawarte w niej, unikatowe ilustracje i opisy, pozwolą na poprawę jakości i tak już wspaniałych, domowych wyrobów.

Nasze hasło WB - Wędliny domowe, zawsze smaczne i zdrowe.



#10 Bagno

Bagno
  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4428 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 08 gru 2020 - 20:39

 Wszyscy, którzy zdecydują się na zakup książki do 29.12.2020r. mogą to zrobić za 70 zł + koszty przesyłki.

Zachęcamy do zakupu.



#11 Wilq1x

Wilq1x
  • Użytkownicy
  • 187 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 15 gru 2020 - 10:15

Witam, gdzie zaznaczyć i czy istnieje możliwość otrzymania autografów?



#12 Maxell

Maxell
  • Moderatorzy
  • 31118 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 15 gru 2020 - 10:19

Najlepiej napisz do Kolegów Bagno lub Muski.



#13 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8705 postów

Napisano 15 gru 2020 - 10:19

gdzie zaznaczyć i czy istnieje możliwość otrzymania autografów?
Napisz do mnie lub Bagno na PW dla kogo życzysz  :D  

#14 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8705 postów

Napisano 22 sty 2021 - 19:01

Myślą przewodnią powstania ATLASU - była pomoc merytoryczna wszystkim ,zarówno profesjonalistom jak i amatorom stąd krok po kroku :D



#15 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8705 postów

Napisano 04 mar 2021 - 09:22

Przypominam o dostępności  :D  , Dla  SiBów  WB i ich przyjaciół czy znajomych , da sie załatwić autografy autorów  :D



#16 karolszymczak

karolszymczak
  • **VIP-Organizator**
  • 8019 postów

Napisano 07 mar 2021 - 08:28

Pozycja naprawdę godna polecenia!

#17 ReniaS

ReniaS
  • Użytkownicy
  • 563 postów
  • MiejscowośćJanikowo

Napisano 21 mar 2021 - 07:05

Jest świetnie wyważonym połączeniem wiedzy teoretycznej i praktycznej  :thumbsup:  :clap:  :clap:

Niezwykle przydatna lektura  :)



#18 Grzewlod

Grzewlod
  • Użytkownicy
  • 302 postów
  • MiejscowośćBrwinów

Napisano 21 mar 2021 - 08:41

Niezwykle przydatna lektura :)

 

Pomijając sam rozbiór, gdzie jest to lektura obowiązkowa, to spotkałem się z ciekawymi sytuacjami. Mianowicie będąc u znajomych na imprezie plenerowej, były serwowane przepyszne wyroby mięsne. Jedząc pyszne danie zadałem pytanie z jakiego kawałka mięsa zostało wykonane. Odpowiedź brzmiała z szynki, więc dopytuję konkretnie z którego mięśnia, odpowiedź brzmiała z tego płaskiego :facepalm: Dalej już nie pytałem  :)  najlepsze w tym wszystkim jest to, że kolega jest zawodowym kucharzem w znanym hotelu, pozostawiam to bez komentarza ale wiem, że jak nadejdzie okazja imieniny lub inna to dostanie w prezencie książkę :yes:. Każda osoba, która lubi gotować powinna tą lekturę posiadać. Mam cichą nadzieję, że Autorzy kiedyś pokuszą się o napisanie 2 części poświęconej rozbiorowi półtuszy wołowej, było by to dobre uzupełnienie biorąc pod uwagę, że mięsa wołowe coraz częściej trafiają na nasze stoły.     


Użytkownik Grzewlod edytował ten post 21 mar 2021 - 08:42






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rozbiór. półtusza, podział mięśni, szynka, łopatka, golonka, podgardle, żeberka, schab, poladwica, warkocz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych