Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zaszczytem jest rekomendacja pozycji przez WB

post-70549-0-09208900-1598778802_thumb.jpg

- Świadczy o jej merytorycznej wartości dla każdego.

post-70549-0-79325400-1598778815_thumb.jpg
W tym temacie podaje dane dostepowe.

Email:

friday@buziaczek.pl

Muski100@gmail.com

 

Uzytkownicy Forum PW: Bagno lub Muski

równiez w tym temacie ( po załatwieniu sprawy posty z tego tematu zostana usuniete).

 

Dane do przelewu :

       Piątek Regina
Nr konta   12 8917 0001 0002 5234 3000 0010

 

W miejscu opisu : książka + nick z forum lub dane do identyfikacji zamawiającego ( wpłacającego)

Cena  80 zł

+ koszty przesyłki.

Książki wysyłane są w kopercie bąbelkowej.

 

Przesyłka : Poczta Polska 

 List polecony ekonomiczny- 15,60 zł 

List polecony priorytetowy – 18,30 zł 

Paczka ekonomiczna 16 zł  

Paczka priorytetowa  20 zł 

Proszę o podanie danych adresowych do wysyłki np. w tytule przelewu. 

Przesyłka Inpost   

Z paczkomatu do paczkomatu 16,99

Z paczkomatu do domu lub firmy 19,99

 

Proszę o podanie danych adresowych : nazwisko i imię, numer paczkomatu lub adres, adres e-mail oraz nr telefonu. 

 

Przesyłki i wpłaty zagraniczne należy uzgodnić z autorami.

 

Mile widziane wpłaty na utrzymanie strony.

Podaje adres :

Łazy 7
06-212 Krasnosielc

Jest to tez adres NASZEJ szkoły WB – i legendarnych już kursów wyrobów wedliniarskich i nie tylko ( świetne hybrydy wedliny-sery)

I świetnej agroturystyki .

 

kilka stron z Atlasu:

post-70549-0-04088700-1598778869_thumb.jpg

post-70549-0-53367000-1598778880_thumb.jpg

post-70549-0-69758700-1598778893_thumb.jpg

post-70549-0-81591100-1598778907_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Rozbiór elementów...klasyfikacja...

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I co dalej?

i jest dostępna????

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Tą drogą, w imieniu Jacka Wosia - forowego nestora wędzarnictwa o nicku Ligawa - przekazuję podziękowania za piękny egzemplarz książki z  dedykacją autorów.

Książka została wysłana w czerwcu, zaś do Jacka - mieszkającego w Canadzie - dotarła dopiero w tym tygodniu.

Ligawa bardzo wysoko ocenia zarówno treść merytoryczną jak i wysoką jakość wydania.

Postanowił przekazać ją w spadku swojemu ukochanemu wnukowi, który niewątpliwie dobrze jej treść spożytkuje.

Książkę określił jako niezwykle cenną pozycję w swojej bibliotece.

Przekazuję również pozdrowienia dla całej Wędzarniczej Braci.

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aniu - dziękujemy -to Bardzo dobra recenzja Atlasu :thumbsup:  i taki miał być - pomocą , przypomnieniem , nauką , dla tych co chcą sie nauczyć i dla tych zaawansowanych  :D

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Ja także zachęcam wszystkich (którzy jeszcze jej nie posiadają), do zakupu tej wspanialej książki. Na pewno każdy domowy technolog mięsa, będzie z niej zadowolony, a zawarte w niej, unikatowe ilustracje i opisy, pozwolą na poprawę jakości i tak już wspaniałych, domowych wyrobów.

Nasze hasło WB - Wędliny domowe, zawsze smaczne i zdrowe.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

gdzie zaznaczyć i czy istnieje możliwość otrzymania autografów?
Napisz do mnie lub Bagno na PW dla kogo życzysz  :D  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Myślą przewodnią powstania ATLASU - była pomoc merytoryczna wszystkim ,zarówno profesjonalistom jak i amatorom stąd krok po kroku :D

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Przypominam o dostępności  :D  , Dla  SiBów  WB i ich przyjaciół czy znajomych , da sie załatwić autografy autorów  :D

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Niezwykle przydatna lektura :)

 

Pomijając sam rozbiór, gdzie jest to lektura obowiązkowa, to spotkałem się z ciekawymi sytuacjami. Mianowicie będąc u znajomych na imprezie plenerowej, były serwowane przepyszne wyroby mięsne. Jedząc pyszne danie zadałem pytanie z jakiego kawałka mięsa zostało wykonane. Odpowiedź brzmiała z szynki, więc dopytuję konkretnie z którego mięśnia, odpowiedź brzmiała z tego płaskiego :facepalm: Dalej już nie pytałem  :)  najlepsze w tym wszystkim jest to, że kolega jest zawodowym kucharzem w znanym hotelu, pozostawiam to bez komentarza ale wiem, że jak nadejdzie okazja imieniny lub inna to dostanie w prezencie książkę :yes:. Każda osoba, która lubi gotować powinna tą lekturę posiadać. Mam cichą nadzieję, że Autorzy kiedyś pokuszą się o napisanie 2 części poświęconej rozbiorowi półtuszy wołowej, było by to dobre uzupełnienie biorąc pod uwagę, że mięsa wołowe coraz częściej trafiają na nasze stoły.     

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

A dla chętnych do nabycia na Zlocie , autografy na żywo :D

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

 

 

ATLAS 

Jak ktoś myśli poważnie o zajęciu się wędliniarstwem to jest to niezbędne ABC  :thumbsup:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.