Rzepich Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Września 2020 serdecznie witam:) Za radą Waldka pierwszy raz wędzenie tylko na peklosoli.Jak wyszło? 30 min i rodzina zżarła mi boczek;) Jaki smak i aromat....Przyprawami zabijałem smak mięsa. Polecam spróbować pozdrowienia dla Wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Września 2020 Przyprawami zabijałem smak mięsa. Już niejeden pisał o tym na forum.Boczek wygląda bardzo apetycznie . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Września 2020 A ja właśnie robiłem bez przypraw i to były najgorsze jak dotąd kawałki mięsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Ja jeszcze nie zrobiłem ani razu boczku, szynki czy polędwicy z przyprawami. Tylko mięso i peklosól.Aś go skrępował Wygląda smacznie Edytowane 13 Września 2020 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Września 2020 A ja właśnie robiłem bez przypraw i to były najgorsze jak dotąd kawałki mięsa De gustibus non est disputandum. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Września 2020 Troche za wysokiej temperatury dostal,bo troszke obsuszony na zewnatrz,ale wyglada apetycznie. Pytanie; w jakim celu sznurowales ten boczek ?albo tak poprostu....,by wygladal jak szynki. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Września 2020 Wyrób wygląda bardzo ładnie.. też robię zawsze bez przypraw Waldek dobrze radzi Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baster321 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Października 2020 A co z pieprzem i czosnkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Października 2020 Nie byly użyte. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 7 Października 2020 Ja jeszcze nie zrobiłem ani razu boczku, szynki czy polędwicy z przyprawami. Tylko mięso i peklosól.Aś go skrępował Wygląda smacznie To samo dotyczy szynki, baleronu, czy polędwicy, jak też wielu innych wędzonek. Wędzonka ma smakować wędzonką mięsa tego rodzaju i gatunku jaki akurat przygotowujemy, w tym cały urok i smak konkretnej wędliny. Przyprawy tylko psują i wypaczają smak wyrobu, powodując jedynie to, że wszystko smakuje tak samo lub bardzo podobnie, zatracając swoją specyfikę i charakter . Było już o tym wiele razy, ale od czego mamy przysłowie "Kto bogatemu zabroni" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 7 Października 2020 I to jest wyczerpująca odpowiedź! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Października 2020 (edytowane) To fakt pierwsze wędzonki kombinowałem jak koń pod górę z przyprawami. A teraz to : Wędzonka ma smakować wędzonką mięsa tego rodzaju i gatunku jaki akurat przygotowujemy, w tym cały urok i smak konkretnej wędliny. Edytowane 7 Października 2020 przez Pepuś Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highway Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Te boczki wyglądają na dosyć spore. Czy nie było problemu, że w środku były niedopeklowane? Czy w ogóle boczki się nastrzykuje solanką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Grudnia 2020 To zależy ile czasu będziesz paklował i jaka moc solanki.Ja boczki pekluję 8-10 dni w solance ok.10% bez nastrzyku. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.