Te drzwi są bezpośrednio przy wylocie dymu z rurki reszta też jest poddymiona ale nie widać tego tak dokładnie na zdjęciach.
to nie to
W całej wędzarni jest siwo. Jak otwierałem 2 drzwi to trzeba było chwilę odczekać aż się dało cokolwiek zobaczyć wewnątrz
No to jest odpowiedz + okopcona tylko mała cześć wędzarni sugeruje raczej, ze napełniłeś wędzarnie dymem jak garnek, ale dym uchodził gorą raczej na skorek jego nadmiaru, a nie cyrkulacji
moim zdaniem odpowiedz jest w cyrkulacji ( a raczej jej braku)
A ja nieśmiało zadam pytanie. Masz jakiś inny wlot powietrza niż przez dymogenerator?
To pytanie własnie chciałem zadać jako kolejne
PS
Mała ilość wędzonek + w miarę suche drewno /ściany/ ( + prawdopodobnie częste zaglądanie do wędzarni
) uchroniło Cie od ukiszenia wędzonek
Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 15 wrz 2020 - 11:56