Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Moja wędzarnia - prezentacja

wędzarnia budowa wędzarni

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#41 Tgt

Tgt

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 55 postów
  • MiejscowośćRusiec

Napisano 20 wrz 2020 - 08:04

Czytam i czytam i faktycznie sporo problemów jest przerobionych. Czeka mnie chyba jeszcze przeróbka dymbox żeby się nie zatykał. Zauważyłem że przewód powietrza się zatyka a dodatkowo ma chyba za duży przepływ co powoduje duża ilość dymu na samym początku i trzeba kombinować żeby dodatkowo wędzarnie przewietrzyć i dusić przepływ aż rzewod się przytka. Ogarnie się to jakoś.

#42 Tgt

Tgt

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 55 postów
  • MiejscowośćRusiec

Napisano 21 wrz 2020 - 07:48

Tak to sobie wyszło. W sumie jak od wisiała dobę to i jelita bardziej zjadliwe się zrobiły.

Załączone pliki



#43 quadro555

quadro555

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 297 postów
  • MiejscowośćGoleniów

Napisano 21 wrz 2020 - 18:29

Trochę szwajcarska wyszła ale to chyba @Toshiba się wypowie.



#44 L.Przemek

L.Przemek

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 714 postów
  • MiejscowośćŚląsk

Napisano 21 wrz 2020 - 19:18

Czeka mnie chyba jeszcze przeróbka dymbox

https://wedlinydomow...ox-modyfikacja/



#45 Tgt

Tgt

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 55 postów
  • MiejscowośćRusiec

Napisano 21 wrz 2020 - 19:29

Trochę szwajcarska wyszła ale to chyba @Toshiba się wypowie.

Trochę tak:-) oglądałem Twoją produkcję i aż przez ekran by się zjadło. Zadałem CI tam kilka pytań, jak byś był uprzejmy odpowiedzieć :-)

 

 

Czeka mnie chyba jeszcze przeróbka dymbox

https://wedlinydomow...ox-modyfikacja/

 

Czytałem już. Ja na razie przedłużę trochę tą rurkę od powietrza żeby się nie zatykała, ale możliwe jest że zrobię cały na nowo .



#46 Tgt

Tgt

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 55 postów
  • MiejscowośćRusiec

Napisano 26 wrz 2020 - 10:14

Dziś noc mnie zastała z wędzeniem, ale zadziwiające jak jedna dziura w podłodze dobrze robi wędzonkom :D

 

Wszystko wyszło ładne, i smaczne poza baleronem wołowym, którego się nie da pogryźć :devil:

 

Załączone pliki



#47 TOSHIBA

TOSHIBA

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2786 postów
  • MiejscowośćZürich / Poznań

Napisano 26 wrz 2020 - 12:57

Trochę szwajcarska wyszła

 

Mazna by tak powiedzieć, ale wtedy nie powinna być podsuszana.Albo mocniej sucha, albo wcale nie podsuszana

Ale jeżeli smakują jak Szwajcarska, to OK

Wygląd przyjdzie z czasem i praktyką  :)  

 

Przegląd typowych Szwajcarskich kiełbas / wygląd

 

https://www.extrawuerste.ch/ 

 

Oczywiście  najwięcej zależny od regionu

 

https://www.j3l.ch/d...sse-d-ajoie-igp

 

Ciekawostka, kiełbasa do zupy, to jest znane w całej Szwajcarii

https://www.bettybos...nder-Saucissons


Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 26 wrz 2020 - 13:07


#48 Wirus

Wirus

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2769 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 26 wrz 2020 - 13:27

baleronem wołowym

A co to za  :rolleyes:  "ustrojstwo" ?



#49 Tgt

Tgt

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 55 postów
  • MiejscowośćRusiec

Napisano 26 wrz 2020 - 13:51

No coś tam chciałem spróbować wołowego. Łopatka wyszła super, ale te kawałki z tłuszczem wyszły twarde i gumowe jak skala 😂😂😂

#50 quadro555

quadro555

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 297 postów
  • MiejscowośćGoleniów

Napisano 27 wrz 2020 - 09:29

quadro555, dnia 21 Wrze 2020 - 19:29, napisał: Trochę szwajcarska wyszła   Mazna by tak powiedzieć, ale wtedy nie powinna być podsuszana.Albo mocniej sucha, albo wcale nie podsuszana Ale jeżeli smakują jak Szwajcarska, to OK

 

 

@Toshiba w moim poście nawiązałem do powiedzenia o dziurach w serze szwajcarskim i do Ciebie jako "eksperta od spraw Szwajcarskich" z racji Twojego miejsca zamieszkania  :)



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#51 TOSHIBA

TOSHIBA

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2786 postów
  • MiejscowośćZürich / Poznań

Napisano 27 wrz 2020 - 10:04

@Toshiba w moim poście nawiązałem do powiedzenia o dziurach

 

Każdy jakoś zaczynał.

Potem chce się pochwallic

Ponieważ nie mamy do czynienia z małymi dziećmi nie musimy chwalić każdej kreski dopatrując się w niej rysunki całego domu.

Rozumiem zwrócenie uwagi na taki czy inne niedociągnięcia, ale raz i to powinno starczyć, dalsze notoryczne zwracanie uwagi to po prosu wyśmiewanie i szydzenie,

W kupnym produkcie zdążają się dziurki, a przemysł dysponuje nadziewarkami próżniowymi.

 

To co już jest kompletna dziecinada, to notoryczne informowanie wszystkich, o rzekomym absolutnym braku dziurek we własnych wyrobach. już nie wspomnę o braku nawet kropki z wycieku na dnie wędzarni

 

Tak szczerze i retorycznie, do zdjęcia tnie się jeden, dwa  i więcej razy, aby znaleźć ładny perfekcyjny przekrój, ale wiadomo ze w domowych wyrobach wcześniej czy później krojąc jakiś produkt widzi się niedociągnięcia, takie jak nie do końca równomiernie rozłożony farsz, dziurki, niewymieszanie/sklejone miejsce z przyprawami, podciek czy cokolwiek innego.

 

 

 

z racji Twojego miejsca zamieszkania

 

Dlatego udałem ze nie rozumiem i załączyłem materiały ze Szwajcarskimi produktami  :)


Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 27 wrz 2020 - 10:06






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wędzarnia, budowa wędzarni

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych