Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Napisano 20 wrz 2020 - 08:04
Napisano 21 wrz 2020 - 07:48
Załączone pliki
Napisano 21 wrz 2020 - 18:29
Trochę szwajcarska wyszła ale to chyba @Toshiba się wypowie.
Napisano 21 wrz 2020 - 19:18
Napisano 21 wrz 2020 - 19:29
Trochę szwajcarska wyszła ale to chyba @Toshiba się wypowie.
Trochę tak:-) oglądałem Twoją produkcję i aż przez ekran by się zjadło. Zadałem CI tam kilka pytań, jak byś był uprzejmy odpowiedzieć :-)
Czytałem już. Ja na razie przedłużę trochę tą rurkę od powietrza żeby się nie zatykała, ale możliwe jest że zrobię cały na nowo .
Napisano 26 wrz 2020 - 10:14
Dziś noc mnie zastała z wędzeniem, ale zadziwiające jak jedna dziura w podłodze dobrze robi wędzonkom
Wszystko wyszło ładne, i smaczne poza baleronem wołowym, którego się nie da pogryźć
Załączone pliki
Napisano 26 wrz 2020 - 12:57
Trochę szwajcarska wyszła
Mazna by tak powiedzieć, ale wtedy nie powinna być podsuszana.Albo mocniej sucha, albo wcale nie podsuszana
Ale jeżeli smakują jak Szwajcarska, to OK
Wygląd przyjdzie z czasem i praktyką
Przegląd typowych Szwajcarskich kiełbas / wygląd
Oczywiście najwięcej zależny od regionu
https://www.j3l.ch/d...sse-d-ajoie-igp
Ciekawostka, kiełbasa do zupy, to jest znane w całej Szwajcarii
https://www.bettybos...nder-Saucissons
Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 26 wrz 2020 - 13:07
Napisano 26 wrz 2020 - 13:27
baleronem wołowym
A co to za "ustrojstwo" ?
Napisano 26 wrz 2020 - 13:51
Napisano 27 wrz 2020 - 09:29
quadro555, dnia 21 Wrze 2020 - 19:29, napisał: Trochę szwajcarska wyszła Mazna by tak powiedzieć, ale wtedy nie powinna być podsuszana.Albo mocniej sucha, albo wcale nie podsuszana Ale jeżeli smakują jak Szwajcarska, to OK
@Toshiba w moim poście nawiązałem do powiedzenia o dziurach w serze szwajcarskim i do Ciebie jako "eksperta od spraw Szwajcarskich" z racji Twojego miejsca zamieszkania
Sponsor
Napisano 27 wrz 2020 - 10:04
@Toshiba w moim poście nawiązałem do powiedzenia o dziurach
Każdy jakoś zaczynał.
Potem chce się pochwallic
Ponieważ nie mamy do czynienia z małymi dziećmi nie musimy chwalić każdej kreski dopatrując się w niej rysunki całego domu.
Rozumiem zwrócenie uwagi na taki czy inne niedociągnięcia, ale raz i to powinno starczyć, dalsze notoryczne zwracanie uwagi to po prosu wyśmiewanie i szydzenie,
W kupnym produkcie zdążają się dziurki, a przemysł dysponuje nadziewarkami próżniowymi.
To co już jest kompletna dziecinada, to notoryczne informowanie wszystkich, o rzekomym absolutnym braku dziurek we własnych wyrobach. już nie wspomnę o braku nawet kropki z wycieku na dnie wędzarni
Tak szczerze i retorycznie, do zdjęcia tnie się jeden, dwa i więcej razy, aby znaleźć ładny perfekcyjny przekrój, ale wiadomo ze w domowych wyrobach wcześniej czy później krojąc jakiś produkt widzi się niedociągnięcia, takie jak nie do końca równomiernie rozłożony farsz, dziurki, niewymieszanie/sklejone miejsce z przyprawami, podciek czy cokolwiek innego.
z racji Twojego miejsca zamieszkania
Dlatego udałem ze nie rozumiem i załączyłem materiały ze Szwajcarskimi produktami
Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 27 wrz 2020 - 10:06
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wędzarnia, budowa wędzarni
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych