ShadowAero Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Września 2020 Witam.Jakie powinny być optymalne obroty przy mieszarce 20l?Obecnie mam 27 i wydaje mi się,że to troszkę za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Września 2020 Obecnie mam 27 I niech tak zostanie - lepiej 5 minut dłużej niz rozbic mięso na miazge . Moja tez ma ok 30 obrotów może niżej i jest dobrze - 10 -15 min mieszania i ok. Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowAero Opublikowano 17 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Września 2020 A już chciałem szukać nowej przekładni na 35-40obr.To chyba sobie odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) Ja mam 57 obrotów i iest ok. Edytowane 17 Września 2020 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Września 2020 Trzeba by jeszcze pokręcić ręcznie te 10 min przy pełnym lub 3/4 wsadzie i wyciągnąć średnią Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowAero Opublikowano 17 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Września 2020 Hehe.Przy pełnym wsadzie jak jeszcze nie miałem napędu to zrobiłem 6 obrotów i sobie odpuściłem.Za ciężko było???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Września 2020 to zrobiłem 6 obrotów I wszystko jasne Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowAero Opublikowano 17 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Września 2020 Ale że co w tym jasne?????Zrobiłem 6 obrotów i odpuściłem bo było za ciężko.Przeżuciłem do michy i ręczno wymieszałem.Po to jest napęd żeby się nie męczyć.Producent mieszarki napędy też ma w sprzedaży.Powiedział,że do niej to 27obr.Chyba dobrze ,że napęd kupiłem z odzysku bo wygląda na to iż te obr są troszkę małe i nie żal teraz będzie jej wywalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) Czy to takie trudne włączyć stoper w komórce i policzyć nawet na sucho bez farszu ile obrotów robi się korbą?27 obr na min to jeden obrót na +/- 2 sekundy raczej łatwo sobie to za-symulować i stwierdzić ze trochę mało,Wymieszać, to, to wymiesza, ale farsz w tym czasie w warunkach domowych, czyli wyższej temperatury a jeżeli w zakładach mięsnych znacznie się podgrzeje.Z drugiej strony wysokie/nadmierne obroty, bardzo mocno napowietrzają farsz.Można spróbować próżnować zbiornik mieszadła, ale konstrukcja domowych mieszarek, mocno to utrudnia, wręcz w większości uniemożliwia. Edytowane 17 Września 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.