Skocz do zawartości

Obroty mieszarki


Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Obecnie mam 27
I niech tak zostanie - lepiej 5 minut dłużej niz rozbic mięso na miazge . Moja tez ma ok 30 obrotów może niżej i jest dobrze - 10 -15 min mieszania i ok. 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trzeba by jeszcze pokręcić ręcznie te 10 min przy pełnym  lub 3/4 wsadzie i wyciągnąć średnią

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

to zrobiłem 6 obrotów
I wszystko jasne :thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale że co w tym jasne

?????Zrobiłem 6 obrotów i odpuściłem bo było za ciężko.Przeżuciłem do michy i ręczno wymieszałem.Po to jest napęd żeby się nie męczyć.Producent mieszarki napędy też ma w sprzedaży.Powiedział,że do niej to 27obr.Chyba dobrze ,że napęd kupiłem z odzysku bo wygląda na to iż te obr są troszkę małe i nie żal teraz będzie jej wywalić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy to takie trudne włączyć stoper w komórce i policzyć nawet na sucho bez farszu ile obrotów robi się korbą?

27 obr na min to jeden obrót na +/- 2 sekundy raczej łatwo sobie to za-symulować i stwierdzić ze trochę mało,

Wymieszać, to, to wymiesza, ale farsz w tym czasie w warunkach domowych, czyli wyższej temperatury a jeżeli w zakładach mięsnych znacznie się podgrzeje.

Z drugiej strony wysokie/nadmierne obroty, bardzo mocno napowietrzają farsz.

Można spróbować próżnować zbiornik mieszadła, ale konstrukcja domowych mieszarek, mocno to utrudnia, wręcz w większości uniemożliwia.  

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.