Olek.P Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Września 2020 Ladna partyzantka .................. "zimnego" wedzenia Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 28 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Września 2020 Koniec.2 godziny w 35-40 stopni na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Września 2020 (edytowane) Tak z ciekawosci; jaki jest dalszy plan z twoimi wedzonkami ?? Tak z drugiej ciekawosci; dlaczego nie majac zielonego pojecia o wedzeniu na zimno chciales wedzic taka MASSE i tak rozne produkty ??.Poczawszy od kielbas ,szynek , a konczac na serach i rybach ?? Koniec.2 godziny w 35-40 stopni na koniec. Edytowane 28 Września 2020 przez Olek.P Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 28 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Września 2020 Tak z ciekawosci; jaki jest dalszy plan z twoimi wedzonkami ?? Tak z drugiej ciekawosci; dlaczego nie majac zielonego pojecia o wedzeniu na zimno chciales wedzic taka MASSE i tak rozne produkty ??.Poczawszy od kielbas ,szynek , a konczac na serach i rybach ?? Koniec.2 godziny w 35-40 stopni na koniec. Olek. Tylko niektórzy rodzą się z wszechwiedzą. Ja nie. Różnorodność wynika z tego że na wypełnienie komory składają się trzy osoby. Kawałki są dość małe bo nie chcę stracić 20 kg mięsa na zabawę. Co do temperatury to część produktów wyciągnąłem przed jej podniesieniem. Dalszy ciąg to degustacja i wnioski na następny raz.Pozdrawiam i dzięki za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Września 2020 Strasznie blade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Września 2020 Strasznie blade... A muszą byc czarne czy tylko uwedzone? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 4 Października 2020 Nie czarne ale odpowiedniego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 5 Października 2020 Ile czasu może polędwica wg przepisu ligawy leżeć dla opcji ostrożniej i czy pakować próżniowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radecki100 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Witam mam pytanie odnośnie wędzeniana zimno ,zaznacze że wędziłem już wczesniej i było ok ,moje pytanie jest następujące czy można wędzić na zimno jeżeli temperatura zewnetrzna wynosi 30C (chodzio o łososia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 26 Czerwca 2022 (edytowane) Temperatura wędzenia zimnego to 18-22 st.C.Zrób sobie w tych warunkach łososiw według tej receptury: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19182-cwędzenie-rybwgczęść-1-wędzenie-ryb-na-gorąco-receptury-i-normy-zużycia/?p=768810 Edytowane 26 Czerwca 2022 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 26 Czerwca 2022 czy można wędzić na zimno jeżeli temperatura zewnetrzna wynosi 30C A nocą ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Akurat w najbliższym czasie mają być najcieplejsze noce. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radecki100 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 26 Czerwca 2022 chyba poczekam do wtorku ,ma być ochłodzenie (a rybę mam wyfiletowaną więc dzwonki odpadają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 26 Czerwca 2022 jak będziesz miał temperaturę 25 st.C to także można przymknąć oko zwłaszcza, że robisz dla siebie, a nie w ilościach handlowych. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radecki100 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Robię dla siebie, dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.