Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Zimne wędzenie - prośba o pomoc


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#21 Olek.P

Olek.P

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1258 postów
  • MiejscowośćLev

Napisano 28 wrz 2020 - 14:16

i kolorek będzie szybciej.
 

 

........ do kolorku dojdzie sie chba najszybcie dymem w plynie  ........ chyba,  bo osobiscie nie mam z tym jakichkolwiek doswiadczen.

 

Trochę dziwne podejście do tematu Albo zimne wędzenie, albo ciepłe. A to takie ni w oko, ni w d..e   

 

Jestem twojego zdania. 



#22 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 400 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 28 wrz 2020 - 15:56

Trzeci dzień. Teraz 17 stopni. Wrzucam grzałkę.

Załączone pliki



#23 TOSHIBA

TOSHIBA

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2809 postów
  • MiejscowośćZürich / Poznań

Napisano 28 wrz 2020 - 16:00

żeby Ci tylko te serki nie popłynęły   :)



#24 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 400 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 28 wrz 2020 - 16:09

Żółty ser wyjęty.

#25 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 12196 postów

Napisano 28 wrz 2020 - 16:09

W 35-40 C nie powinny,ale trzeba pilnować

#26 Olek.P

Olek.P

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1258 postów
  • MiejscowośćLev

Napisano 28 wrz 2020 - 17:37

Ladna partyzantka .................. :facepalm:  "zimnego" wedzenia  ;)



#27 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 400 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 28 wrz 2020 - 19:52

Koniec.2 godziny w 35-40 stopni na koniec.

Załączone pliki



#28 Olek.P

Olek.P

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1258 postów
  • MiejscowośćLev

Napisano 28 wrz 2020 - 20:11

Tak z ciekawosci; jaki jest dalszy plan z twoimi wedzonkami ??

 

Tak z drugiej ciekawosci; dlaczego nie majac zielonego pojecia o wedzeniu na zimno chciales wedzic taka MASSE i tak rozne produkty ??.

Poczawszy od kielbas ,szynek , a konczac na serach i rybach ??

 

 

 

Koniec.2 godziny w 35-40 stopni na koniec.

   :facepalm:


Użytkownik Olek.P edytował ten post 28 wrz 2020 - 20:24


#29 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 400 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 28 wrz 2020 - 20:41

Tak z ciekawosci; jaki jest dalszy plan z twoimi wedzonkami ??
 
Tak z drugiej ciekawosci; dlaczego nie majac zielonego pojecia o wedzeniu na zimno chciales wedzic taka MASSE i tak rozne produkty ??.
Poczawszy od kielbas ,szynek , a konczac na serach i rybach ??
 
 
 

Koniec.2 godziny w 35-40 stopni na koniec.

   :facepalm:

Olek. Tylko niektórzy rodzą się z wszechwiedzą. Ja nie.
Różnorodność wynika z tego że na wypełnienie komory składają się trzy osoby. Kawałki są dość małe bo nie chcę stracić 20 kg mięsa na zabawę.
Co do temperatury to część produktów wyciągnąłem przed jej podniesieniem. Dalszy ciąg to degustacja i wnioski na następny raz.
Pozdrawiam i dzięki za wsparcie.

#30 fantomek

fantomek

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 254 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 30 wrz 2020 - 08:30

Strasznie blade...

#31 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8185 postów

Napisano 30 wrz 2020 - 08:42

Strasznie blade...
A muszą byc czarne czy tylko uwedzone? 

#32 fantomek

fantomek

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 254 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 04 paź 2020 - 12:55

Nie czarne ale odpowiedniego koloru

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#33 fantomek

fantomek

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 254 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 05 paź 2020 - 15:28

Ile czasu może polędwica wg przepisu ligawy leżeć dla opcji ostrożniej i czy pakować próżniowo?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych