PunkRock1986 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Października 2020 Jak w temacie. Wczoraj wystartowałem. Mięso zapeklowane wg. instrukcji z forum Trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło dobrze http://virtusdepax.ingram.com.pl/ESPACE/IMG_20201006_215356.jpgZaparzone przyprawy : http://virtusdepax.ingram.com.pl/ESPACE/IMG_20201006_220432.jpghttp://virtusdepax.ingram.com.pl/ESPACE/7f3407009d9601dda7d5777fcffd5013.0.jpghttp://virtusdepax.ingram.com.pl/ESPACE/IMG_20201006_224624.jpghttp://virtusdepax.ingram.com.pl/ESPACE/IMG_20201006_224730.jpghttp://virtusdepax.ingram.com.pl/ESPACE//IMG_20201006_225408.jpgAktualnie temperatura w chłodziarce 9,3 *C - tutaj było zraz po włożeniu więc trochę wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Października 2020 PunkRock obniż temp. w lodówce. 4*- 8* C było by optymalnie. Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 7 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Października 2020 Ok. Dziś po pracy obniżę temperaturę.[Dodano: 07 paź 2020 - 15:31]Trzymamy, tylko ja nie widzę zdjęć?.U mnie wszystko się wyświetla. Są podlinkowane na moim serwerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 7 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Października 2020 Reupload zdjęć dla tych co nie widzą Minęło 24 h - sprawdziłem zalewę - pachnie przepięknie - temp w chłodziarce w tej chwili 8,8 *C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Października 2020 Mięso zapeklowane wg. instrukcji z forum ile dni masz zamiar peklować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 7 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Października 2020 Mięso zapeklowane wg. instrukcji z forumile dni masz zamiar peklować? Do niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Października 2020 w chłodziarce w tej chwili 8,8 *C zjedź do 4*C, bo może być kiepsko tym bardziej z przyprawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 7 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Października 2020 Jeszcze kilka postów i będę musiał zejść do 0*C :P Czytałem trochę wcześniej i niektórzy ganią mnie, że nawet na dworze jesienią trzymają marynatę (mimo tego że temp dochodzi do 19 *C). Już nie wiem co robić - każdy po swojemu mi doradza. Dlaczego ma być kiepsko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Października 2020 Temperatura peklowania to zakres 4-8stC - wyższa temperatura peklowania grozi "zepsuciem" się zalewy szczególnie ,że robiłś z przyprawami . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 7 Października 2020 (edytowane) Już nie wiem co robić - każdy po swojemu mi doradza.Więc czytaj:Z uwagi na niebezpieczeństwo przyspieszonego rozwoju drobnoustrojów, peklowanie prowadzi się w temperaturze 4-6°C, Cytat pochodzi z TEGOopracowania. Edytowane 7 Października 2020 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) Fajnie i celnie to określiłeś "każdy po swojemu doradza". Chodzi aby doradzać zgodnie ze sztuką i wiedzą. Koleżanki i koledzy w skrycie Sibaski tu na forum podają Ci dobre temp. Ja dodam od siebie że jak masz niskie stezenie solanki lub/i długo peklujesz tak z 3 tygodnie to nawet może być niższa 2-4. Edytowane 8 Października 2020 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Października 2020 Fajnie i celnie to określiłeś "każdy po swojemu doradza". Chodzi aby doradzać zgodnie ze sztuką i wiedzą. Koleżanki i koledzy w skrycie Sibaski tu na forum podają Ci dobre temp. Ja dodam od siebie że jak masz niskie stezenie solanki lub/i długo peklujesz tak z 3 tygodnie to nawet może być niższa 2-4.Ok nie krzyczcie na mnie wiem że chcecie dobrze Dałem wieczorem chłodziarkę na minimum - rano było 8*C - nie wiem czy da radę mniej Sprawdzę jeszcze koło południa. Rodzina ma zakaz otwierania chłodziarki bez potrzeby - do odwołania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Października 2020 Rodzina ma zakaz otwierania chłodziarki bez potrzeby - do odwołania I tak trzymaj . Ciekawe czy będą przestrzegać zakazu gdy wyląduje w niej finalny wyrób Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Października 2020 Rodzina ma zakaz otwierania chłodziarki bez potrzeby - do odwołania I tak trzymaj . Ciekawe czy będą przestrzegać zakazu gdy wyląduje w niej finalny wyrób Wtedy - to oby nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Października 2020 5,8*C zalewa klarowna, pachnie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 8 Października 2020 Tak trzymaj a będzie ok. Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) Tylko nie grzeb w tym i będzie dobrze Edytowane 8 Października 2020 przez L.Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 8 Października 2020 Miałem jutro przerzucić mięsko ale stwierdziłem, że skoro całe zanurzone w zalewie to nie ma sensu. Niech się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 8 Października 2020 skoro całe zanurzone w zalewie to nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 9 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 9 Października 2020 Dwa dni do wędzenia. Wszystko wygląda dobrze. Zalewa przeźroczysta, nie ciągnie się. Mięso jednobarwne. Może pierwszy etap się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 9 Października 2020 Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 11 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 11 Października 2020 Robi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 11 Października 2020 Ale lokomotywa ,zdecydowanie za dużo dymu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) Dymu jak kolega pisze nie żałujesz, a dużo nie znaczy optymalnie. Ale co te wedzonki mokre są? Takie mam wrażenie. Bo przy tych temp to chyba nie tłuszcz. Czy faktycznie to tylko moje wrażenie. Patrze i mam wrażenie że termometry albo wskazują inna temp niż jest faktycznie, albo wcześniej miałeś ciepłej ????. Nic jesteś na miejscu to masz, lepszy osąd sytuacji. Jak dla nie kolor już jest oki, nawet ciut przeciągnięty. Edytowane 11 Października 2020 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 11 Października 2020 Robi się Prawdopodobnie kolejne pytanie będzie - dlaczego wędzonki są kwaśne? Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.