Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

#1
Napisano 30 paź 2020 - 21:51
#2
Napisano 30 paź 2020 - 22:12
Mamy tu taki zwyczaj ,że pisząc pierwszy post witamy się z uczestnikami tego forum więc witam Cię serdecznie w naszym wędzarniczym gronie.
Wracajac do Twojego pytania to zależy z jaką.
#3
Napisano 30 paź 2020 - 22:13
Generalnie pleśń nie jest pożądana ale to zależy jaka pleśń, jaki wyrób, w jakich warunkach trzymasz i jak przygotowałeś mięso itd.
Sponsor
#4
Napisano 30 paź 2020 - 22:24
No skoro piszący jest zdziwiony obecnością pleśni, to raczej jest to niechciana pleśń. Wiec po co te dywagacje
Co zrobić z pleśnią
Umyj to przegotowana i ostudzoną woda z peklosolą 10%, osusz
Choc jak jest to kolorowa pleśń lub/i włochata (nie biała i nie gładka) to ja bym to wywalił
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Pleśń
Domowy wyrób wędlin →
Kiełbasy →
Pytania i porady - wątek ogólnyNapisany przez misiek73, 08 wrz 2016 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Moje wyroby →
Suszona wołowina - pleśńNapisany przez katul, 29 mar 2017 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Kluby i Grupy Dyskusyjne →
Sery i inne wyroby nabiałowe →
Niechciana pleśń na serzeNapisany przez Johny_Morfina, 27 lis 2016 ![]() |
|
![]()
|
|
Domowy wyrób wędlin →
Kiełbasy →
Suszenie kiełbasy i zielonkawa pleśńNapisany przez klemens, 11 lis 2014 ![]() |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych