Skocz do zawartości

Moje wyroby


ReniaS

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Brawo -pierwsze samodzielne i od razy z klasą  :D  :clap:  :thumbsup:

Kiełbasa na gorąco ?

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Brawo -pierwsze samodzielne i od razy z klasą  :D  :clap:  :thumbsup:

Kiełbasa na gorąco ?

 

Dziękuję Waldku  za miłe słowa. :)

Oj ta kiełbaska - zbyt chuda i troszkę za drobno zmielona- 

ale dysponowałam tylko takimi sitkami więc niczego innego nie mogłam się spodziewać  ;)

- nie mam takiego sprzętu jak Siostra :).

Ale...człowiek na błędach się uczy.

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pierwsze koty za płoty :)

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Brawo, brawo Reniu.

Wyroby pierwsza klasa...egzamin zdany.

Wyroby bardzo smaczne, co do kiełbasy to nie mogła inaczej wyjść..

Ja się teraz zastanawiam, czego Ty nie potrafisz...

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja się teraz zastanawiam, czego Ty nie potrafisz...

No, te same geny i jaka szkoła  :thumbsup: Terminowanie teraz daje rezultaty  :D

Brawo Reniu,  bardzo ładne wędzenie  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Brawo, brawo Reniu.

Wyroby pierwsza klasa...egzamin zdany. Wyroby bardzo smaczne,

Ja się teraz zastanawiam, czego Ty nie potrafisz...

 

Brałam lekcje pod  okiem takiego Belfra....raczej Belferki-Dziękuję   :flowers:  :kiss: ,

która zawsze potrafi zmotywować,

więc nauka widocznie nie poszła w las  :D

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Ja się teraz zastanawiam, czego Ty nie potrafisz...

No, te same geny i jaka szkoła  :thumbsup: Terminowanie teraz daje rezultaty  :D

Brawo Reniu,  bardzo ładne wędzenie  :clap:

 

Aniu,

dziękuję,

miło  usłyszeć  pochwałę od takiego Autorytetu :hug:  :kiss:

 

[Dodano: 08 lis 2020 - 08:52]

:thumbsup:

 

Reniu brawo!Super wyroby!

 

Dziękuję  :)

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Po kolorze drążków nie wygląda to na pierwsze wędzenie
A bo to - wędzarynka spółdzielcza  :D , ale wyrób i wędzenie pierwszy raz samodzielnie  :thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Po kolorze drążków nie wygląda to na pierwsze wędzenie
A bo to - wędzarynka spółdzielcza  :D , ale wyrób i wędzenie pierwszy raz samodzielnie  :thumbsup:  

 

 

Dokładnie tak  :yes: , wędzarnia nie jest dziewicza   :)

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

moje pierwsze wędzonki

 

Pięknie, będziesz mnie uczyć......  :cool:  

 

Dzięki :)

Piotruś, to chyba nie jest dobry pomysł :facepalm:

No może-....jeśli to będą np. równania matematyczne :D  :D

[Dodano: 10 lis 2020 - 19:49]

:) Renio, klasyka gatunku, ależ kolores... Brawo!

Namawiam subtelnie do pętelkowania sznurowakiem bo te haki jakoś nie licują... :D

Dziękuję :D

Też mi się haki nie podobają, na następne wędzenie będę lepiej przygotowana :facepalm:

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

haki nie podobają
Nic w nich nie ma brzydkiego - ja np. haków nie jadam  :D  , a czasami też wieszam na hakach , a czasami na sznurkach i nie wiem od czego to zależy  :facepalm:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Filet z indyka

-mięso peklowane na mokro 7 dni. Po tym czasie zawinięte w folię celulozową ściśle i zapakowane do siatki.

Wędzone do koloru w temp 50-55 stopni, następnie parzone w wodzie o temp 80-82 stopnie do uzyskania temp w środku 72 stopnie. 

post-98636-0-65334600-1605463440_thumb.jpg

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.