ReniaS Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Listopada 2020 Dziś "próba ognia"- moje pierwsze wędzonki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Brawo -pierwsze samodzielne i od razy z klasą Kiełbasa na gorąco ? Edytowane 7 Listopada 2020 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Brawo -pierwsze samodzielne i od razy z klasą Kiełbasa na gorąco ? Dziękuję Waldku za miłe słowa. Oj ta kiełbaska - zbyt chuda i troszkę za drobno zmielona- ale dysponowałam tylko takimi sitkami więc niczego innego nie mogłam się spodziewać - nie mam takiego sprzętu jak Siostra .Ale...człowiek na błędach się uczy. Edytowane 25 Maja 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Listopada 2020 Pierwsze koty za płoty Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) Brawo, brawo Reniu. Wyroby pierwsza klasa...egzamin zdany.Wyroby bardzo smaczne, co do kiełbasy to nie mogła inaczej wyjść..Ja się teraz zastanawiam, czego Ty nie potrafisz... Edytowane 8 Listopada 2020 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Listopada 2020 Ja się teraz zastanawiam, czego Ty nie potrafisz... No, te same geny i jaka szkoła Terminowanie teraz daje rezultaty Brawo Reniu, bardzo ładne wędzenie Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) ???? Edytowane 8 Listopada 2020 przez Maciekzbrzegu Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) Brawo, brawo Reniu.Wyroby pierwsza klasa...egzamin zdany. Wyroby bardzo smaczne,Ja się teraz zastanawiam, czego Ty nie potrafisz... Brałam lekcje pod okiem takiego Belfra....raczej Belferki-Dziękuję ,która zawsze potrafi zmotywować,więc nauka widocznie nie poszła w las Edytowane 8 Listopada 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Listopada 2020 Reniu brawo!Super wyroby! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) Ja się teraz zastanawiam, czego Ty nie potrafisz...No, te same geny i jaka szkoła Terminowanie teraz daje rezultaty Brawo Reniu, bardzo ładne wędzenie Aniu,dziękuję,miło usłyszeć pochwałę od takiego Autorytetu [Dodano: 08 lis 2020 - 08:52] Reniu brawo!Super wyroby! Dziękuję Edytowane 8 Listopada 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Listopada 2020 gratulacje, gratulacje ........super ....... MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Listopada 2020 Brawo Reniu piękne wyroby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grim_reefer Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Listopada 2020 Piękne pierwsze wyroby! Gratuluję ???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Listopada 2020 Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Listopada 2020 Ładne, szarpałbym jak Reksio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 8 Listopada 2020 Po kolorze drążków nie wygląda to na pierwsze wędzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 8 Listopada 2020 Po kolorze drążków nie wygląda to na pierwsze wędzenie A bo to - wędzarynka spółdzielcza , ale wyrób i wędzenie pierwszy raz samodzielnie Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) Po kolorze drążków nie wygląda to na pierwsze wędzenieA bo to - wędzarynka spółdzielcza , ale wyrób i wędzenie pierwszy raz samodzielnie Dokładnie tak , wędzarnia nie jest dziewicza Edytowane 8 Listopada 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Listopada 2020 Reniu :clap: A co to za solówka? Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Ładne, szarpałbym jak Reksio [Dodano: 09 lis 2020 - 18:38]Reniu :clap: A co to za solówka? Dziękuję A to próba własnych sił i umiejętności.....trochę taka samowolka Edytowane 9 Listopada 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 10 Listopada 2020 moje pierwsze wędzonki Pięknie, będziesz mnie uczyć...... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 10 Listopada 2020 Renio, klasyka gatunku, ależ kolores... Brawo!Namawiam subtelnie do pętelkowania sznurowakiem bo te haki jakoś nie licują... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) moje pierwsze wędzonki Pięknie, będziesz mnie uczyć...... Dzięki Piotruś, to chyba nie jest dobry pomysł No może-....jeśli to będą np. równania matematyczne [Dodano: 10 lis 2020 - 19:49] Renio, klasyka gatunku, ależ kolores... Brawo!Namawiam subtelnie do pętelkowania sznurowakiem bo te haki jakoś nie licują... Dziękuję Też mi się haki nie podobają, na następne wędzenie będę lepiej przygotowana Edytowane 10 Listopada 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 10 Listopada 2020 haki nie podobają Nic w nich nie ma brzydkiego - ja np. haków nie jadam , a czasami też wieszam na hakach , a czasami na sznurkach i nie wiem od czego to zależy Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 15 Listopada 2020 (edytowane) Filet z indyka-mięso peklowane na mokro 7 dni. Po tym czasie zawinięte w folię celulozową ściśle i zapakowane do siatki.Wędzone do koloru w temp 50-55 stopni, następnie parzone w wodzie o temp 80-82 stopnie do uzyskania temp w środku 72 stopnie. Edytowane 15 Listopada 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi