Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Moje wyroby


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7121 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 10 lis 2020 - 16:42

moje pierwsze wędzonki

 

Pięknie, będziesz mnie uczyć......  :cool:  



#22 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2471 postów

Napisano 10 lis 2020 - 18:48

:) Renio, klasyka gatunku, ależ kolores... Brawo!
Namawiam subtelnie do pętelkowania sznurowakiem bo te haki jakoś nie licują... :D :D :D

#23 ReniaS

ReniaS

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 442 postów
  • MiejscowośćJanikowo

Napisano 10 lis 2020 - 19:49

 

moje pierwsze wędzonki

 

Pięknie, będziesz mnie uczyć......  :cool:  

 

Dzięki :)

Piotruś, to chyba nie jest dobry pomysł :facepalm:

No może-....jeśli to będą np. równania matematyczne :D  :D


[Dodano: 10 lis 2020 - 19:49]

:) Renio, klasyka gatunku, ależ kolores... Brawo!
Namawiam subtelnie do pętelkowania sznurowakiem bo te haki jakoś nie licują... :D

Dziękuję :D

Też mi się haki nie podobają, na następne wędzenie będę lepiej przygotowana :facepalm:


Użytkownik ReniaS edytował ten post 10 lis 2020 - 21:00


#24 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8438 postów

Napisano 10 lis 2020 - 20:08

haki nie podobają
Nic w nich nie ma brzydkiego - ja np. haków nie jadam  :D  , a czasami też wieszam na hakach , a czasami na sznurkach i nie wiem od czego to zależy  :facepalm:

#25 ReniaS

ReniaS

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 442 postów
  • MiejscowośćJanikowo

Napisano 15 lis 2020 - 19:04

Filet z indyka

-mięso peklowane na mokro 7 dni. Po tym czasie zawinięte w folię celulozową ściśle i zapakowane do siatki.

Wędzone do koloru w temp 50-55 stopni, następnie parzone w wodzie o temp 80-82 stopnie do uzyskania temp w środku 72 stopnie. 

Załączone pliki


Użytkownik ReniaS edytował ten post 15 lis 2020 - 19:05


#26 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8438 postów

Napisano 15 lis 2020 - 19:49

Filet
No no - coraz wyższe progi  :thumbsup:  :clap:  

#27 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7738 postów

Napisano 15 lis 2020 - 20:24

Super!

#28 MIRKON

MIRKON

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 943 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 15 lis 2020 - 21:10

gratulacje :clap:



#29 ReniaS

ReniaS

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 442 postów
  • MiejscowośćJanikowo

Napisano 15 lis 2020 - 21:20

 

Filet
No no - coraz wyższe progi  :thumbsup:  :clap:  

 

 

Wcześniej robiłam w szynkowarze  :)

Ten wyrób wyszedł delikatny i soczysty, smaczny  :D


[Dodano: 15 lis 2020 - 21:19]

Super!

 

:D Szkoła mojej Siostry!


[Dodano: 15 lis 2020 - 21:20]

gratulacje :clap:

 

Mirku dziękuję  :)


Użytkownik ReniaS edytował ten post 15 lis 2020 - 21:21


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#30 cezar

cezar

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1017 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 16 lis 2020 - 20:18

Filecik piękny




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych