Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Cyrkulator sous vide

sous vide cyrkulator parzenie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#1 krystian252

krystian252
  • Użytkownicy
  • 483 postów
  • MiejscowośćZgierz

Napisano 13 wrz 2020 - 12:46

Witam wszystkich przymierzam się do zakupu cyrkulatora doradzicie coś w rozsądnej cenie do 500zł?

 

A jakie wy osiadacie?



#2 grim_reefer

grim_reefer
  • Użytkownicy
  • 902 postów

Napisano 13 wrz 2020 - 13:27

Ja używam Klarstein Quickstick
Wczesniej miałem z Lidla, ale ten jest według mnie dużo lepszy. Czasami da się na Allegro znaleźć powystawowy w naprawdę dobrych pieniądzach.

Dokładnie taki (wersję srebrną):
https://allegro.pl/o...source=facebook

https://allegro.pl/o...source=facebook


Kiedyś też Tusiaczek pisał, że takiego używa:
https://wedlinydomow...ęcior/?p=614692

#3 wróbel75

wróbel75
  • Użytkownicy
  • 3361 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 13 wrz 2020 - 14:00

Też mam Klarstein ale marka w moim przypadku to przypadek bo szukałem najtańszego przez licytacje (dałem coś koło 100zł).

Masz np. tutaj, https://allegro.pl/o...acja-9676410452obserwuj i działaj w ostatniej minucie ;)



#4 grim_reefer

grim_reefer
  • Użytkownicy
  • 902 postów

Napisano 13 wrz 2020 - 15:27

obserwuj i działaj w ostatniej minucie ;)

Zawsze może skorzystać Snajper'a ????

#5 bilu72

bilu72
  • **VIP**
  • 1350 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 13 wrz 2020 - 17:55

Ja mam Silvercresta z Lidla i już raz był wymieniony na gwarancji.Otwór w pokrywie pojemnika kupionego na Alli... jest mniejszy jak średnica urządzenia.Kupiłem sam pojemnik bez separatoraZałączony plik  20200913_185202.jpg   36,85 KB   12 Ilość pobrań

Użytkownik bilu72 edytował ten post 13 wrz 2020 - 17:58


#6 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8898 postów

Napisano 13 wrz 2020 - 18:00

i już raz był wymieniony na gwarancji
Ja na tej gwarancji mam 4 tego - zawsze tylko jedno- nie działa mieszadełko  ;)  

#7 lobo

lobo
  • Użytkownicy
  • 220 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 14 wrz 2020 - 07:57

Mam cyrkulator z Lidla wymieniany 5 razy,po 5 wymianie leży jako zapasowy.Kupiłem cyrkulator Anova używam go bardzo często bez żadnych problemów już dosyć długi czas.W tej chwili jeden z modeli jest w cenie do 500 zł.



#8 Papcio

Papcio
  • **VIP Junior**
  • 2195 postów
  • MiejscowośćRudnik sl

Napisano 14 wrz 2020 - 09:13

Nie wiem, czy ja  mam takie szczęście czy co? mam cyrkulator z Lidla już jakiś czas i nie narzekam. Kilka razy to i cały tydzień pracował. Nie mam żadnych uwag.



#9 krystian252

krystian252
  • Użytkownicy
  • 483 postów
  • MiejscowośćZgierz

Napisano 14 wrz 2020 - 21:40

Czyli spory rozrzut jeśli chodzi o firmy, i ciężko się zdecydować na coś co by trochę pochodziło bez ciągłych napraw..  a czy jest sens dołożenia do czegoś lepszego jeszcze? :mellow:



#10 marcel089

marcel089
  • Użytkownicy
  • 35 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 21 lis 2020 - 19:09

Witam,

 

czy ktoś mógłby mi polecić jakiś sprawdzony cyrkulator sous vide do użytku domowego. Jego pierwszym zadaniem będzie parzenie pastrami, które już czeka uwędzone, a do czego więcej, to zobaczymy, ale generalnie do tego typu rzeczy będę wykorzystywał. Chciałbym się zmieścić w 500, góra 600 zł. Myślę, że na moje potrzeby w tym przedziale znajdzie się coś rozsądnego.



#11 chudziak

chudziak
  • Moderatorzy
  • 5927 postów

Napisano 21 lis 2020 - 19:49

Tu masz identyczne zapytanie  :D   https://wedlinydomow...ator-sous-vide/

 

PS Tematy połączyłam .


Użytkownik chudziak edytował ten post 21 lis 2020 - 19:52


#12 grim_reefer

grim_reefer
  • Użytkownicy
  • 902 postów

Napisano 21 lis 2020 - 19:50

Ja mogę polecić cyrkulator Klarstein Quickstick. Pisałem o tym już kilka razy - wpisz w wyszukiwarce na forum Klarstein.

Jak dobrze poszukasz to za 500-600 zł kupisz kilka powystawowych ???? ja kupiłem takie dwa.

Znalezione na szybko, ale czasem są pod innymi nazwami (garnek, wolnowar, itd.)
https://allegro.pl/o...source=facebook


PS Tematy połączyłam .

Magia ????

Użytkownik grim_reefer edytował ten post 21 lis 2020 - 19:59


#13 marcel089

marcel089
  • Użytkownicy
  • 35 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 21 lis 2020 - 20:14

Pytanie natury technicznej. Kupiłem plastikowy pojemnik, chyba odporny na temperaturę, w którym zamierzam gotować. Zamierzam zrobić do niego obudowę ze styropianu a'la termobox gastronomiczny z pokrywą. Nie wiem do końca jak działa taki cyrkulator i czy nie będzie mu przeszkadzało, jeżeli będzie zanurzony przez wycięty w wieku otwór. Czy może potrzebuje jakieś dodatkowe dojście powietrza czy coś?



#14 grim_reefer

grim_reefer
  • Użytkownicy
  • 902 postów

Napisano 21 lis 2020 - 20:26

O ile nie kupisz cyrkulatora który wylewa wodę górą jak fontanna to nie będzie problemu - a widziałem gdzieś zdjęcie takiego.

Ja gotuję w przerobionej lodówce turystycznej 10L. Otwór był robiony na inny cyrkulator - teraz bym zrobił trochę mniejszy

https://wedlinydomow...-vide/?p=628395

#15 EAnna

EAnna
  • Moderatorzy
  • 11102 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 21 lis 2020 - 20:29

Również parze w pojemniku lodówki turystycznej. 

Między grzałkę cyrkulatora i brzeg pojemnika wkładam cienką deseczkę.



#16 L.Przemek

L.Przemek
  • Użytkownicy
  • 994 postów
  • MiejscowośćŚląsk

Napisano 21 lis 2020 - 20:34

Między grzałkę cyrkulatora i brzeg pojemnika wkładam cienką deseczkę

W jakim celu?



#17 EAnna

EAnna
  • Moderatorzy
  • 11102 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 21 lis 2020 - 20:39

W jakim celu?

Grzałka jest z metalu, pojemnik lodówki z tworzywa.

Na styku nie ma chłodzenia/przepływu wody i obawiam się przegrzania.

Tym bardzie, że materiał lodówki na pewno nie jest przeznaczony do grzania a strzeżonego....



#18 L.Przemek

L.Przemek
  • Użytkownicy
  • 994 postów
  • MiejscowośćŚląsk

Napisano 21 lis 2020 - 20:51

materiał lodówki na pewno nie jest przeznaczony do grzania

Po ostatnim parzeniu golonki też tak myślę, parzona w 90stC. trochę było czuć plastikiem. Może ta deseczka coś pomoże?



#19 marcel089

marcel089
  • Użytkownicy
  • 35 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 22 lis 2020 - 07:32

Decyzja została podjęta i padło na https://www.euro.com...200-smart.bhtml. Przy czym znalazłem na allegro powystawowy, z "małym" defektem w postaci braku naklejki panela sterowania. https://allegro.pl/o...ide-9913056527# Urządzenie wygląda przez to nawet ciekawie, trzeba tylko nauczyć się przycisków na pamięć. :) Co prawda gwarancja tylko 3 miesiące, ale 150zł taniej, więc moim zdaniem bilans zysków i strat na plus. Po co od razu zakładać, że się zepsuje.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 grim_reefer

grim_reefer
  • Użytkownicy
  • 902 postów

Napisano 22 lis 2020 - 08:23

Co do samego urządzenia to powinieneś być zadowolony.
Jedyne co to patrząc na budowę - zwróć uwagę na to o czym pisała EAnna. Metalowa cześć urządzenia (w środku grzałka) będzie bezpośrednio dotykać ścianki naczynia. Zwróć na to uwagę przy wyższych temperaturach gotowania.





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: sous vide, cyrkulator parzenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych