Skocz do zawartości

Kiełbasa najprostsza kabanosowa


Alinka

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Nic więcej nie mieszałam
Wiem :thumbsup:  , ale przemieszanie jej nie zmieni tylko wyrówna rozkład chudego i tłustego ;)  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli wszystko mielisz na jednym sitku to jaki jest cel dodawania przypraw tylko do podgardla a nie do całej masy.Będzie wtedy lepsze wymieszanie przypraw z całą masa a nie tylko z podgardlem.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gdybyś nie wiedział to byś się nie domyślił.

 

No uważaj bo przyjadę do Zakopanego żeby się przekonać :D , ale poważnie. Będziesz miała lepszy rozkład przypraw jak zmieszasz z całością mięsa. 

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

do Zakopanego żeby się przekonać
Do Alinki masz całkiem blisko.......... 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Gdybyś nie wiedział to byś się nie domyślił.

 

No uważaj bo przyjadę do Zakopanego żeby się przekonać :D , ale poważnie. Będziesz miała lepszy rozkład przypraw jak zmieszasz z całością mięsa.

Arkadiusz, jeśli odbierzesz z Brwinowa to nie musisz do marca czekać.

Nawet i jutro Ci podeślę jeśli tylko kolega będzie do pracy jechał.

Mówisz i masz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję,ale wierzę, że będzie trudno to poznać. :D

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Piękny tłuściutki boczus to trochę inna bajka niż podgardle

 

Zapewne będzie smaczne ale obawiam się podciekow.

Daj znać jak poszło.

 

Podcieki to taki smalec ? Raz w roku Gocha kupuje kabanosa do wielkanocnego koszyczka, a co się nie zmieści to ja zjem ale nie lubię tego smalcu w kabanosie ... 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak, i z warkocza też.

Właśnie skończyłem z podgardlem więc wstrzeliłaś się idealnie :clap: :clap: :clap:

Dzięki.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie na próbę:

6,5kg podgardla

5,7 polędwicy

i 20 Ćwiartek kurzych przy okazji

:)

Ja puszczam dym w niedzielę

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Super,zamierzasz w całości powtórzyć mój skład?

Dokładnie. :thumbsup:

Gdy robię/odtwarzam któryś przepis to zawsze pierwszy raz staram się odtworzyć 1-1.

Później zaczynam kombinować i wychodzi... gorzej :D

[Dodano: 03 gru 2020 - 22:18]

Peklosól tylko 17g/kg - do pieczonych tak daję.

Edytowane przez wróbel75

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

ciut ciut pieprzu cayene.

Ja mam ciężką rękę i zawsze go przedobrzę :D

 

 

No to czekam na opinię.

Na pewno :thumbsup:

 

 

muszę jakąś kiełbaskę zrobić. Z I kl, z III kl i podgardla. Szperam w przepisach

Może coś a'la Chłopska

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.